fbpx

KONCERT "EDIT BUNKER": Basista "The Roots" u Beogradu sa svojim duom

"Edit Bunker", muzička sila iz Amerike koja pomera granice electro/hip-hop/jazz žanra, imaće jedinstveni koncert u nedelju, sa početkom od 22 časa.

Owen Biddle (bas) i Zach Danziger (bubanj) su ekcentrični duo iz Njujorka. Owen je dugo godina bio basista čuvene hip-hop grupe "The Roots", a svirao je i za druge Gremi izvođače poput John Legend-a. Zach je maher u kreiranju elektronske muzike, mešajući drum’n’bass, jazz i hip-hop. Zach je zaštitno lice čuvenog ZILDIJAN-a.

Oni su živa muzička sila koja pomera granice elektronskih i drugih stilova kao što su hip hop, electro, drum'n'bass i jazz muzika. Koriste semplove i matrice koji im omogućavaju slobodne, melodične, harmonske i ritmičke forme, a upakovane u zajednicu sa vizualnim identitetom. Oni su kreatori istinski hibridne interakcije u sopstvenom univerzumu mikro kosmosa sa kombinacijom prirodnih, veštačkih i drugih oblika muzike.

Zach i Owen su vrhunski instrumentalisti, a u svojim nastupima koriste razne motive i semplove glasa i drugih instrumenata od umetnika sa kojima su saradjivali kao što su: "The Roots", John Legend, Wayne Krantz, Common, Mos Def, Erykah Badu, Busta Rhymes, Al Green, Sting i Chaka Khan. Zach je u oktobru nastupio na Beogradskom džez festivalu sa Doni Mekaslinom (Donny McCaslin), briljantnim američkim saksofonistom.

Ulaz je 300 dinara (garderoba uračunata).

Autor: Nadlanu
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.