SPS protiv ukidanja blanko ostavki

BEOGRAD, 19. marta 2010. (Beta) - Portparol Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je u petak da mandati poslanika pripadaju strankama sa čijih su lista, jer je to logično u proporcionalnom izbornom sistemu i da je u tom kontekstu SPS protiv ukidanja blanko ostavki poslanicima.

"Treba zajedno da sprečimo trgovinu poslaničkim mandatima koju smo imali u proteklom periodu. Ustav je jasan po tom pitanju. U Srbiji imamo proporcionalni izborni sistem i ako ste kandidat za poslanika vi ste na listi partije i logično je da mandat pripada onome na čijoj ste listi", kazao je Milićević na konferenciji za novinare u sedištu SPS-a.

On je dodao da su SPS-u tokom 2002. i 2003. godine oteti poslanički mandati i da ta stranka ne želi da se to ikome ponovi pa je u tom kontekstu protiv ukidanja blanko ostavki poslanicima.

Prema rečima portparola SPS-a, ključni zadaci u narednom periodu za vladajuću koaliciju su istrajavanje u borbi za odbranu Kosova i Metohije i bolje organizovanje za slobodan i bezbedan život svih na Kosovu koji Srbiju smatraju svojom zemljom.

Pogledajte još