Jelena Janković u finalu Indijan Velsa

BEOGRAD, 19. marta 2010. (Beta) - Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala Australijanku Samantu Stosur sa 2:0 (6:2, 6:4).

Početak meča pripao je Ausrtralijanki - 11. na WTA listi, koja je povela sa 2:1, ali je zatim usledila serija Jankovićeve od pet gemova, pa je za oko 40 minuta dobila prvi set. Igrala je veoma dobro, a njena protivnica olakšala joj je posao mnogobrojnim greškama.

U nastavku, teniserke su bile izjednačene. Jankovićeva je, ipak, uspela da povede sa 5:3, izgubila je još jedan gem pre nego što je okončala meč za jedan sat i 29 minuta. 

Posle meča Jankovićeva je istakla da je zadovoljna kako igra u Indijan Velsu, jer na prethodna dva turnira nije bila u najboljoj formi.

"Mislim da sam našla odgovor na njene servise. Ovo je velika pobeda za mene, jer Samanta je definitivno odlična teniserka", rekla je Jankovićeva i zahvalila publici na podršci.

U finalu u nedelju sastaće se sa pobednicom meča između Agnješke Radvanske iz Poljske, koja je peti nosilac na turniru i Karoline Voznjacki iz Danske - drugog nosioca na turniru.

Jelena Janković postavljena je za šestog nosioca.

Ukupan nagradni fond turnira je 4.500.000 dolara, a pobednici će pripasti 700.000 dolara, a finalistkinji 350.000.

Pogledajte još