OTKRIVEN PRAVI RAZLOG: Zašto žene odbijaju seks?

Verovatno vam se do sada desilo da nakon odgledanog filma u bioskopu ili neke druge zajedničke aktivnosti stignete sa suprugom (ili devojkom) kući željni malo zabave u krevetu. Nekada naprosto osećate kako ste oboje seksualno povezani jer ona drhti od uživanja kad god je dodirnete i jedva čekate jedno drugom da skinete odeću... Ali tu su i momenti kada ona samo želi da ode na spavanje, a vas savladava osećaj frustriranosti.

Ubrzo ćete zaključiti: “Pa dobro, umorna je, imala je naporan dan”. Da, to se dešava ako se nije dovoljno naspavala prethodne noći i dan joj je bio veoma stresan. Opšte je poznato da stres utiče na mnoge aspekte života pa tako i na onaj seksualni. Posebno su osetljive žene koje dugo žive pod uticajem stresa. Takav način života može znatno oslabiti libido. Pokušajte da joj pomognete da se opusti i vrlo je verovatno da će ući u raspoloženje za malo “igranja”.

Takođe, za razliku od mnogih muškaraca, žene uz seks vežu emocije. Šta to, tačno, znači? Ako u vezi postoji problem i ako se žena ne oseća emotivno sigurno, trpeće njen libido. Posledica? Loš ili čak nepostojeći seksualni život. Rešenje problema jeste otvoren razgovor između partnera. Ako se veza može poboljšati, pojačaće se i njen libido, a samim tim i seksualni život oba partnera.

Ponekad se dešava da žene i ne znaju da su bolesne, a kao simptom zna da se pojavi smanjena želja za seksom. Vrlo često se tako pokazuje, na primer, bolest štitne žlezde. Kada se izleči eventualna bolest, i libido će se vratiti u normalno stanje.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.