Naporan rad se isplatio u Indijan Velsu

BEOGRAD, 23. marta 2010. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković napisala je na svom internet blogu da je u prethodnom periodu značajno unapredila igru što joj je pomoglo da trijumfuje u Indijan Velsu.

"Puno sam trenirala, radila na igri, koncentraciji, servisu i sve se to isplatilo. Na kraju takmičenja u Indijan Velsu najteze mi je bilo da podignem pobednički pehar, koji je veoma lep, ali i veoma težak, tako da sam morala da stojim pored tog prelepog kristala i slikam se", napisala je Jankovićeva.

Srpskoj teniserki to je bila 12. WTA titula u karijeri, a kako je rekla, jedna od najzaslužnijih za to bila je njena majka Snežana.

"Jedan od ključeva mog uspeha u Indijan Velsu je i to što je ponovo uz mene bila moja mama. Ona je moj pokretač, neko ko mi, dok sam na terenu, uliva pozitivnu energiju i ko je moj veliki zaštitnik. Kada je najteže, kada se meč lomi, kada moram da smirim glavu, jednostavno pogledam u mamu i odmah sve dođe na svoje mesto", objasnila je ona.

Jankovićeva je doputovala u Majami, gde sutra počinje turnir na kojem je postavljena za sedmog nosioca.

"Očekujem i cilj mi je da nastavim ovako kako sam krenula. Slede novi izazovi, sledi veliki turnir u Majamiju, još jedno mesto u svetu gde se osećam kao kod kuće... Puna sam samopouzdanja i spremna za nova velika dela", poručila je srpska teniserka.

Jankovićeva je dodala da nije imala mnogo vremena da proslavi osvajanje pehara u Indijan Velsu.

"Vremena za slavlje, šoping i opuštanje nema. Biće kada se zavrsi turneja, a do tada rad, red i disciplina", zaključila je Jankovićeva. 

Pogledajte još