Preminuo Stevan Nikšić

BEOGRAD, 24. marta 2010. (Beta) - Jedan od najuglednijih beogradskih novinara i jedan od osnivača Novinske agencije Beta Stevan Nikšić preminio je u sredu u Beogradu u 64. godini.

Najveći deo svog novinarskog staža proveo u nedeljniku NIN, gde je radio od 1973. godine, najpre kao novinar, komentator i urednik u unutrašnjoj, zatim više godina kao urednik i komentator u spoljnopolitičkoj rubrici. Od 1998. do 2002. bio je glavni i odgovorni urednik tog nedeljnika.

Tokom više decenija u NIN-u pisao je o političkim, kulturnim i društvenim događajima u zemlji i svetu, o temama iz oblasti domaćeg i međunarodnog prava, ekonomije, novih tehnologija, i izveštavao je Evrope, Azije i SAD.

Radio je kao novinar za više domaćih i stranih elektronskih medija i novinskih agencija, a najduže u programu na srpskom jeziku nemačke radio stanice Dojče Vele i televizijskom programy DWTV na engleskom jeziku. Jedan je od osnivača novinske agencije Beta i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Komemoracija povodom smrti Stevana Nikšića biće održana u redakciji nedeljnika NIN u četvrtak, 25. marta u 13.00. Stevan Nikšić biće kremiran u petak, 26. marta u 14.00 na beogradskom Novom groblju.

Pogledajte još