Poznati učesnici Serbia Opena

Teniski turnir Serbia Open ove godine se održava od 1. do 9. maja. Na prvoj zvaničnoj konferenciji, koja je održana u skupštini grada, objavljena je lista igrača učesnika i date su informacije o ulaznicama, čija prodaja počinje 27. marta. Turnir i ove godine ostaje u rangu serije 250, a najbolje plasirani učesnik biće Novak Đoković, trenutno drugi igrač sveta.

Pored Đokovića učešće su potvrdili još i: Džon Izner (SAD), Stanislas Vavrinka (Švajcarska), Sem Kveri (SAD), Ivo Karlović (Hrvatska), Viktor Troicki (Srbija), Janko Tipsarević (Srbija), Igor Andrejev (Rusija), Lukaš Kubot (Poljska), Andrea Sepi (Italija), Fabio Fonjini (Španija), Evgeni Koroljev (Španija), Horacio Zebaljos (Argentina), Olivije Rohus (Belgija), Leonardo Majer (Argentina), Floran Sera (Francuska), Majkl Rasel (SAD), Rišar Gaske (Francuska), Karol Bek (Slovačka).

Najbolje plasirani učesnik uz Đokovića je Izner, na 23. mestu, dok je Vavrinka na 27. poziciji. Najlošije plasirani učesnik je Karol Bek, trenutno 78. na listi, dok je prošle godine najlošije plasirani igrač bio na 101. poziciji.

U glavnom žrebu će se naći još četiri igrača koji će proći kvalifikacije i trojica sa vajld kartom. Napomenuto je da će još dvojica tenisera biti pozvana kao “specijalni izuzetak”.

Gost Beograda u periodu od 1. do 9. maja biće veliki teniski as Marat Safin, koji će biti promoter Serbia Opena 2010. Prema rečima Gorana Đokovića, Safin je već bio u Beogradu, a istakao je da mu se u našem gradu najviše dopada noćni život.

Gost domaćin na konferenciji bio je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je istakao da se nada da će turnir ove godine biti još uspešniji nego prošle, iako mu je 2009. dodeljena nagrada za najbolju organizaciju u svojoj kategoriji. Đilas je u šali dodao da se nada da će Đoković, kao prošlogodišnji pobednik turnira, sada imati mnogo više posla, ali da će ipak uspeti da odbrani titulu. On je dodao da Serbia Open vidi kao mesto okupljanja važnih gostiju iz zemlje, ali i inostranstva:

- Prošle godine je bilo mnogo uglednih gostiju, koji su poneli lepe uspomene iz Beograda. Nadam se da su svi oni naš grad preporučili nekim novim gostima koji će nas posećivati u budućnosti.

Đilas je još rekao kako se Beograd zahvaljujući ovom projektu dosta razvio i uspeo u velikoj meri da realizuje projekat i ideju silaska na reku, a da će u narednom periodu, kao dopuna toj ideji biti urađena i bazenska rekonstrukcija sportskog centra i obnavljanje beton hale.

Direktor turnira Goran Đoković istakao je kako je jako ponosan na sve igrače koji su se odazvali pozivu, ali se i zahvalio sponzorima, gradu i svim komunalnim službama koji doprinose da turnir bude realizovan na visokom nivou.

Svi mečevi kvalifikacija moći će da se prate besplatno, dok će cena ulaznica za 1. i 2. kolo, kao i za četvrtfinale koštati 800 dinara. Karte za polufinalne duele koštaće 2.000 dinara, a za finale 3.000 dinara. Paket ulaznica za ceo turnir je 12.000 dinara.

I ove godine ulaz u kompleks "Milan Gale Muškatirović", gde se turnir održava, biće besplatan.

Svi mečevi prenosiće se na prvom i drugom programu RTS-a, a zlatni sponzor turnira i ove godine je "Telekom Srbija".

Procene organizatora su da će i ove godine preko 100.000 ljudi posetiti centralni teren turnira čiji je ukupni nagradni fond blizu pola miliona evra.

Katarina Stojković
26. 3. 2010.

Pogledajte još