VREME JE ZA SPEKTAKL: Priča o fascinantnom životu P.T. Barnuma stiže u bioskope!

Reditelj Majkl Grejsi donosi muzički spektakl na veliko platno, u kojem glavnu ulogu tumači Hju Džekman.

„Veličanstveni šoumen“ je mjuzikl pun zaraznih pop numera, glamuroznih plesnih tačaka, i scena koje slave moć performansa, ljubavi i vere u sebe. U pitanju je inspirativna priča o vizionarima koji su se uzdigli ni iz čega kako bi stvorili očaravajući spektakl koji je postao svetska senzacija - cirkus.

Džekman je otelotvorio lik vrhunskog biznismena i šoumena P.T. Barnuma, koji je osnovao cirkus nazvan „Barnum and Bailey Circus“, te je ostao zapamćen kao najveći spektakl koji je osvojio publiku širom sveta.

- P.T. Barnum je neko koga bismo danas nazvali inovatorom. On je verovao da se život vrti oko zabave, mašte i vrednog rada - kaže Hju Džekman.

- Daleke 1850. godine, Amerika nije bila ovo što je danas. Ljude je ograničavala porodica u kojoj su rođeni, kao i stalež kome pripadaju. U to vreme, ljudi su ideju o zabavi smatrali za nešto što se graniči sa zlom. Međutim, to je samo podstaklo Barnuma da se bori protiv kolotečine. On se odlučio da živi svoj san. I to je i uradio - navodi Džekman.

Hju Džekmanu su se pridružili Zek Efron u ulozi Barnumovog partnera, Filipa, Mišel Vilijams kao Barnumova žena, Čeriti, Rebeka Ferguson kao švedska super zvezda, Dženi Lind, i Zendaja kao igračica na trapezu, En Viler.

Film donosi muzičke poslastice koje je napisao dvojac Bendž Pasek i Džastin Pol, dobitnici Oskara za muziku u prošlogodišnjem mjuziklu „La La Land“.

Domaća publika će, od 28. decembra u bioskopima širom Srbije, imati priliku da zakorači u čarobni svet mašte čuvenog P.T. Barnuma, koji je imao za cilj da dokaže da život može da bude najuzbudljiviji šou od svih.

Foto: Promo

Pogledajte još