Izabrani nosioci zastave naše zemlje na SP u fudbalu

Beograd, 28. mart – Vladimir Petković i Milica Ćirilov iz Beograda i Maja Delić iz Novog Bečeja pobedili su na finalnom izboru za učešće u programu „Ponesi zastavu svoje zemlje“ čime su dobili jedinstvenu priliku da, zajedno sa još troje dece zaposlenih u Coca-Cola sistemu, ponesu zastavu Srbije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi. Šestoro dečaka i devojčica učestvovaće u međunarodnom programu koji je deo ekskluzivne saradnje kompanije Coca-Cola i FIFA-e i boraviće u Johanesburgu od 11. do 14. juna 2010. godine.

U finalnom izboru barjaktara koji je održan na Adi Ciganliji, učestvovalo je oko 140 učenika sedmog i osmog razreda iz osam škola u Srbiji. Izbor je obuhvatio fudbalski turnir za dečake, takmičenje za najbolju plesnu koreografiju za devojčice i izbor za najboljeg druga. Nakon celodnevnog druženja, žiri je proglasio najboljeg fudbalera, najbolju plesačicu i najboljeg druga koji su postali nosioci naše zastave.

Gost turnira bio je i fudbalski reprezentativac Srbije Danko Lazović koji je pružio podršku svim učesnicima i čestitao budućim nosiocima zastave. „Veoma mi je drago što ćete imati priliku da putujete na svetsko fudbalsko prvenstvo i što ćete biti deo najpoznatijeg sportskog događaja. Vaša podrška značiće nam puno, daće nam podstrek da budemo što bolji na terenu, a za vas će to biti jedno nezaboravno iskustvo“ izjavio je fudbaler Danko Lazović.

„Coca-Cola već dugo povezuje svoj brend sa najpopularnijim sportom na svetu. Angažovanje kompanije Coca-Cola na polju fudbala u raznim zemljama traje već 75 godina, a podrška se pruža na svim nivoima, od aktivnosti vezanih za razvoj mladih do svetskih prvenstava. Naša saradnja sa FIFA-om i program “Ponesi zastavu svoje zemlje” je odlična prilika da među mladima popularizujemo fudbal, fer-plej, takmičarski duh i zdrav način života” – izjavila je Milica Stefanović, predstavnica Coca-Cola sistema.

Program “Ponesi zastavu svoje zemlje” predviđa četiri dana boravka u međunarodnom Coca-Cola fudbalskom kampu u Johanesburgu. Deca će, pored toga što će poneti zastavu naše zemlje, imati i priliku da upoznaju kulturu, običaje i tradiciju zemlje domaćina, ali i da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja.

Troje dece koja su pobedila na današnjem Coca-Cola – Adidas takmičenju će, zajedno sa još troje dece zaposlenih u Coca-Cola sistemu, poneti zastavu naše zemlje na prvoj utakmici koju naša reprezentacija igra sa Ganom na Svetskom prvenstvu. Za decu zaposlenih u Coca-Cola sistemu raspisan je konkurs na koji je trebalo da pošalju crteže, fotografije i literarne radove, a finalni izbor za njih biće održan 1. aprila u Expo centru.

U programu „Ponesi zastavu svoje zemlje” ove godine učestvovaće 282 tinejdžera iz 21 zemlje sveta, starosti između 12 i 16 godina se. Pored uzbudljive prilike da na fudbalski teren pre zvaničnog početka utakmice, iznesu zastavu zemlje svog tima, deca će moći da uživaju u brojnim zabavnim aktivnostima i izletima na kojima će upoznavati kulturu, tradiciju i običaje zemlje domaćina.

Pogledajte još