MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Dušan Kaličanin - Milano

Glumac kojeg publika sada prepoznaje i po ulozi asistetna Joce u seriji "Istine i laži" u ostvarenju na Prvoj televiziji tumači lik homoseksualca. Danas se Dušan bavi glumom u pozorištu i na televiziji i vodi miran život. Rijaliti ga ne interesuje i sve svoje vreme posvećuje glumi i prijateljima. S obzirom na to da vodi dimnamičan život, često putuje, a od svih destinacija koje je postio, opredelio se da nam opiše svoj doživljaj Milana.

SMEŠTAJ – kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

- Najbolje rešenje, ako negde želite da osetite grad kao mesto u kojem živite, jeste da iznajmite stan i napravite sebi osećaj pripadnosti. Hotel je udobna opcija, ali uvek se osećate turistički i nekako zaštićeno od rutina kao da ujutro pijete kafu, a zatim odete po hleb u prvi market. Stan mi se nalazio u samom centru Milana i bio je veoma prostran, udoban i imao je ogormnu terasu što mi se posebno dopalo.

HRANA – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

- Pica! Pica! Pica! Stalno pica i između pasta! Milano ima dosta lepih lokala u kojima prave fenomalnu picu i sve italijanske specijalitete, ali postoji jedan poseban, koji je prvi za picu, mada savetujem svima da otkriju svoj kutak i tako ostave malo ličnog u svakom gradu.

PIĆE – u kojim napicima ste najviše uživali?

- Ne pijem alkohol, ne pijem sokove. Moje omiljeno piće je voda, a pored toga kafa. Kafa je prelepa u Milanu, a to upotpuni ambijent svakog lokala koji odiše posebnim stilom kao i sve u toj prestonici mode. Stalno sam se zaustvaljao na šoljicu dobrog epsresa. To mi je izoštrilo mirise Milana dodatno.

AKTIVNOSTI – kako ste najradije provodili slobodno vreme?

- Pored neplaniranih fotografisanja, novih poslovnih kontakata, imao sam priliku da budem sam na krovu Milanske katedrale u večernjim časovima i uživam u gotičkoj arhitekturi jedne od najvećih crkava na svetu. Poseban utisak je, kada sami hodate po krovu takve građevine i imate pogled na ceo grad. Fondazione Prada je takođe ostavila dobar utisak na mene i sve izložbe koje sam posetio su me umetnički nosile.

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

- Beč. Njemu se uvek vraćam. Taj grad me zagrlio i volimo se.”

DREAM TRIP – koje mesto biste voleli da posetite tokom života?

- Japan!

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još