Deo novca prosveti od prodaje Telekoma?

BEOGRAD, 3. aprila 2010. (Beta) - Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović najavio je da njegovo ministarstvo namerava da traži deo novca od prodaje Telekoma za investicije u prosveti.

"Posle 19 meseci na ovom mestu, mogu da kažem da nisam zadovoljan količinom novca koja se izdvaja za obrazovanje, ali sam zadovoljan što najviši državni predstavnici govore o značaju obrazovanja za razvoj Srbije", rekao je Obradović u intervjuu za prazničko izdanje lista Danas.

Obradović je dodao da je Ministarstvu prosvete novac potreban zbog više razloga. "Kad uzmete podatak da se 95 odsto budžeta Ministarstva prosvete troši na lične dohotke i izdvajanja za lične dohotke zaposlenih, a da za investicije imamo samo jedan do dva odsto, u odnosu na zahteve, logično je da nam za mnoge stvari treba novac", rekao je ministar.

Ministar je odbacio tvrdnju da je prodaja Telekoma najava prevremenih parlamentarnih izbora i kazao da je "reč o dobrom poslovnom potezu vlade". "Najveći broj ekonomskih stručnjaka procenjuje da je bilo dobro što se vlada u ovom trenutku odlučila da proda Telekom. Ta prodaja nije izbornog karaktera, nego strateškog", naveo je Obradović.

Pogledajte još