PREPORUKA NEDELJE: Milan Mitrović - serija, film, knjiga, recept, istorijska ličnost

Cilj mu je da se što više bavi stvarima u kojima uživa, da piše muziku i zabavlja ljude oko sebe, ostane zdrav i normalan u svom ludilu koje nas tek čeka.

Foto: Warner Brothers/Promo

SERIJA:

- Dosta slobodnog vremena umem da provedem uz TV, i uvek se oduševim kada naletim na "Dva i po muškarca", jer me ta serija uvek totalno uzme pod svoje i napunim se dobrom energijom, odmorim mozak, bukvalno! Urnebesna priča o tri muškarca iz dva naraštaja koji uče šta znači biti muškarac. "Dva i po muškarca" američka televizijska humoristička serija o zajedničkom životu braće Čarlija i Alana Harpera i Alanovog sina Džejka. Iako su potpuno različiti, zajedno čine odličan tim.

Foto: Promo

FILM:

- Nekako mislim da ću uvek biti dete u duši do kraja, tako da bih svima preporučio, ako već nisu, pošto je film malo starijeg kova, da pogledaju ostvarenje "Batman, dark knight"! Film nosi poruku i drži vas prikovane za ekran, čak i ako ne volite taj žanr. Nastavak hit filma "Batman Begins" donosi nam novo uzbudljivo poglavlje u životu Brusa Vejna i njegovog alter ega, Batmana. Uz pomoć poručnika Džima Gordona i tužioca Harveja Denta, Batman odlučuje da uništi preostale kriminalne organizacije koje prete ulicama grada Gothama.

Foto: Laguna/Promo

KNJIGA:

- "Dvadeset srpskih podela" Dušana Kovačevića. "Kako se Srbi množe deljenjem." U ovoj satiričnoj nabrajalici srpskih podela, Dušan Kovačević podseća nas u koliko smo se kolona svrstali i koliko nas ima istih a toliko različitih: nebeski i ovozemaljski Srbi, proistočni i prozapadni, patriote i izdajnici, racionalni i iracionalni, oslobodioci i oslobođeni, na –ić, –ov, –ac, –ski, –go i –ač, kosovski i crnogorski, bosanski i hrvatski, podunavski i posavski, podrinski i pomoravski... I još mnogo drugih i drukčijih.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT:

- Domaća kuhinja je jednostavno domaća kuhinja! Ništa lepše nego kad sami sebi spremite hranu, a to bude brutalno! E , zato ću vam ja dati jedan odličan recept za ručak, od samo 4 minuta. Na papir za pečenje stavite parče svežeg ili smrznutog lososa, preko njega sveže pečurke, šargarepu isečete na linije srazmerno veličini mesa, zatim isto tako praziluk, brokoli i na vrh stavite komad putera, zavisno koliko volite. Sve to, naravno, po volji, začinite biberom, a meso dobro pospite količinom soli koja vam odgovara. Zamotate papir da sa svih strana bude zatvoreno i ubacite u mikrotalasnu, na maksimalno četiri minuta. Odmotajte i kidajte! Prijatno!

ISTORIJSKA LIČNOST:

- Danas se u svetu ime Nikole Tesle uzvikuje glasno, sa puno poštovanja, što ovaj čovek i zaslužuje. Brojna udruženja, studentske i inženjerske organizacije, čuvaju uspomenu na velikana svetske nauke. O njemu su napisane mnoge knjige, ispričane razne i moguće i nemoguće teorije, ali je samo jedna istina. Nikola Tesla je bio veliki naučnik, čovek bez čijih bi izuma teško mogli da živimo ovako kako živimo - sa puno komfora i slobode koju nam pruža električna struja. Naša je dužnost da, u znak zahvalnosti, ne dozvolimo da se njegovo ime ikada zaboravi.

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još