ČAROBNA BROJKA: Dvanaest veza do pronalaska srodne duše?

Razna istraživanja daju različite odgovore, pa su neke od brojki u opticaju - 1, 5, 7, 10, 12. Prosečna Britanka će pre braka imati osam partnera, od kojih su četiri veze za jednu noć. To je taman jedan više nego što tolerišu muškarci kad je reč o bivšim partnerima njihove drage. Žene ne prave problem do desete devojke svog budućeg muža. Ni premalo nije dobro, pa većina ispitanika oba pola kaže da bi volela da je njihov supružnik imao bar pet bivših partnera.

Nije svejedno ni gde živite, za Amerikance, čarobna brojka je sedam, dok su Francuzi, Španci i Belgijanci tolerantniji, pa nemaju problem sa (najmanjim) dvocifrenim brojem. Jedno od novijih istraživanja na ovu temu pokazalo je da je idealan broj seksualnih partnera pre zaklinjanja na jednog do kraja života - 12. Jer, pokazuje da je osoba liberalna, slobodoumna i avanturistički nastrojena kad je reč o seksu. Manje od 10 ukazuje na konzervativnost, a više od 19 na egocentrizam i osobu koju je nemoguće zadovoljiti.

Drugi pak upozoravaju da je od broja seksualnih partnera bitnije sa koliko njih smo ostvarili emocionalnu povezanost. Ni tu naučnici nisu saglasni. Dok jedni kažu da je dobro da smo imali barem dve ozbiljne veze pre braka, koliko je i prosek, drugi tvrde da neko treba da se zabavlja sa više osoba da bi shvatio šta mu odgovara. Da je ljubav jedna od retkih životnih oblasti gde se iskustvo baš i ne vrednuje, pokazalo je američko istraživanje čiji je zaključak "manje je više". Što su više partnera ispitanici imali pre ozakonjenja veze, manje su bili zadovoljni brakom. Iznenađujuće ili ne, tek ispitanici kojima je supružnik bio prvi partner pokazali su najveće zadovoljstvo odnosom.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još