Na Divčibarama manifestacija "Beli narcis"

VALJEVO, 2. juna 2007. (Beta) - Na Divčibarama, kod Valjeva, u subotu počenje dvodnevna turistička manifestacija "Beli narcis" i zdravstveni skup "Lekovitim stazama valjevskih planina".
Na manifestaciji "Beli narcis", osim izbora najlepše devojke tog kraja, predviđen je bogat zabavni program za mališane, koje će uveseliti komičari Jova Radovanović i Bole Stošić, pozorišna predstava "Jole i Bole protiv nevidljivog neprijatelja", a za starije posetioce koncert će održati beogradska grupa "Legende".

Organizovaće se i izbor "najlepšeg pupoljka" belog narcisa i muzičko-sportski performans Tima za rekreaciju-Tras.

Kao prateći program održaće se izložba fotografija o Divčibarama umetničkog fotografa Miroslava Jeremića i Sajam ljubitelja prirode na kojem će, posle 15 sati, pripadnici Vojske Srbije posetiocima služiti pasulj iz vojničkog kazana.

U nedelju ujutru počeće manifestacija "Lekovitim stazama valjevskih planina", u domaćinstvu Mila Obradovića u selu Bodbukovi na putu Valjevo-Užice preko Kaone, koja će se nastaviti šetnjom "lekovitim stazama" uz branje lekovitog bilja.

Ubrano bilje će potom biti determinisano, a predviđene su i nagrade za najboljeg berača, najbolji dečji crtež i najbolji maturski rad o lekovitom bilju učenika Poljoprivredne škole iz Valjeva.

Pogledajte još