NIJE POKAZIVAO TUGU, A BIO MU JE NAJVEĆA PODRŠKA: Otac se poslednjih dana nije odvajao od Glogovca!

Tišina i neverica zbog smrti glumca Nebojše Glogovca (49), sina nekadašnjeg prote Milovana, omiljenog u Pančevu, vladale su juče u tom gradu, u kojem je Nebojša odrastao.

Malobrojni prijatelji koji su znali da za Nebojšinu bolest nije bilo leka rekli su da je otišao veliki čovek i da je najveći gubitak doživela njegova porodica, koja mu je bila na prvom mestu.

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatijoj kao „crkva s dva tornja“, u kojoj je služio prota Milovan Glogovac, Nebojšin otac, tokom jučerašnjeg dana vladala je tuga. Tuga jer je, po rečima sveštenika koga smo tamo zatekli, otišao čovek koji je pre svega bio dobar i plemenit, a tek onda i vrsni glumac.

Osoblje crkve o Nebojši i njegovom ocu ima lepo mišljenje i kaže da se na njihovom primeru potvrđivala stara narodna izreka da iver ne pada daleko od klade.

- Žao mi je zbog Nebojšinog odlaska i teško mi pada što njegovo najmlađe dete neće zapamtiti oca i znati kakav je on kao čovek bio. Nebojša je imao troje dece, a najmlađe se rodilo 2016. godine. Znam da je bio porodičan čovek i da se trudio da deci pruži sve što se moglo, a to je naučio od svog oca Milovana. Iako dobrota i ljudskost dolaze iz duše, tu ima još nečega, jer bukvalno - kakav je Milovan, takav je i Nebojša bio - počinje da objašnjava sveštenik koga smo zatekli u porti crkve.

Prema njegovim rečima, za sadašnji izgled i stanje crkve zaslužan je Milovan, koji je svojim primerom, kroz rad i davanje sebe, svima, pa i Nebojši pokazivao pravi put.

- Prota Milovan je izuzetno dobar čovek, a tu njegovu osobinu i ljudskost posedovao je i Nebojša. Iako je on bio doajen glumišta, svoju veličinu nikada nije isticao, naprotiv, znao je da bude pokoran i da spusti glavu. Na mene lično Nebojša je ostavio utisak velikog čoveka sa još većim srcem, u kojem je bilo mesta samo za ljubav. Kad god bismo razgovarali, on je jedino pričao o deci i ženi, i to samo kada bi govorio koliko ih voli. Relativno skoro, kada je Milovan, koji se penzionisao, rekao da mu se Nebojša razboleo i da je započeo s lečenjem, sve mi je, nažalost, bilo jasno. Tugom i teretom koje je nosio na svojim plećima nije hteo druge da opterećuje, jer, kako je nagovestio, to je bila borba njihove porodice. Prota Milovan, iako je u penziji, živeo je na relaciji Beograd-Pančevo. U Nebojšinim poslednjim danima njegov otac se nije odvajao od njega, pružajući mu duhovnu i fizičku pomoć - rekao je sveštenik.

Nekoliko stotina metara dalja, u ulici Svetog Save u Pančevu, gde živi otac Nebojše Glogovca, život kao da je stao. Kafići su prazni, a ulice puste.

Retki prolaznici koje smo sreli s tugom su govorili da nije otišao samo dobar glumac već još bolji čovek, koji je odrastao i stasao pod okriljem ljubavi prave duhovne porodice, koju krasi plemenitost.

- Šta ima tu da se priča, sa Nebojšinim odlaskom svi smo na gubitku, jer je on bio veliki majstor. Sećam se kada je upisao psihologiju. Nedugo zatim mi je rekao da se prebacio na glumu i to se ispostavilo kao pun pogodak. Tajna zašto je bio toliko dobar je što je sve radio iz duše, onako kako je samo on znao. Jednostavno, davao je sebe u svakoj situaciji i pomerao je svoje granice - rekao je komšija porodice Glogovac, koga smo zatekli ispred ulaza u zgradu.

Izvor: Alo!
Foto: UNICEF Srbija/Yiutube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.