Intervjui Žakline Kenedi će biti objavljeni

NJUJORK, 13. aprila 2010. (Beta-AP) - Izdavačka kuća Hajperion objaviće intervjue Žakline Kenedi koje je dala u prvoj polovini 1964, nekoliko meseci pošto je njen suprug Džon Kenedi ubijen, saopštila su dva zvaničnika upućena u pregovore o objavljivanju.

Žaklina Kenedi je u tom periodu dala sedam intervjua istoričaru i porodičnom prijatelju Arturu Šlezindžeru. U razgovorima vođenim u njenom stanu u Vašingtonu bivša prva dama SAD govorila je o svom braku i godinama provedenim u Beloj kući, predizbornoj kampanji svog muža i njegovim razmišljanjima o tome da li da se kandiduje za još jedan mandat.

Intervjui su deo baštine Predsedničke biblioteke Džona Kenedija i, na zahtev Žakline Kenedi, bili su zapečaćeni na neodređeno vreme. Posle njene smrti 1994. i smrti njenog sina Džona Kenedija mlađeg 1999, odluka o sudbini snimljenih razgovora ostala je isključivo u rukama njene ćerke Kerolajn Kenedi. Kako se iduće godine obeležava 50. godišnjica inauguracije njenog oca, Kerolajn Kenedi je odlučila da dopusti objavljivanje intervjua.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.