POSLEDNJE ZBOGOM LEGENDI: Nebojša Glogovac sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Sahrana je počela opelom u 14h u crkvi Sv. Nikole uz hor Divne Ljubojević.

Glumac je sahranjen pored Milorada Mandića Mande, u istom redu gde se nalaze i grobovi Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića.

Otac Nebojše Glogovca, veštenik Milovan Glogovac, služio je opelo uz mitropolita Amfilohija Radovića, dok sinovi nose krst.

- Nebojša je video da zemlja nije za njega i zato bog uzima najbolje od nas - rekao je Amfilohije

Komemorativni skup održan je ranije danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, uz prisustvo porodice, prijatelji i kolega, a završen je gromoglasnim aplauzom i suzama svih prisutnih.

Kolege i prijatelji Nikola Đuričko i Vojin Ćetković poneli su sanduk.

Među prvima stigli su Emir Kusturica i Sloboda Mićalović, zatim pevač Sergej Ćetković, Aleksandar Srećković Kubura, Vukašin Marković, Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Ivica Dačić, Olja Bećković, Milan Vasić...

Stotine ljudi okupilo se na Novom groblju, pola sata pre sahrane, kako bi izjavili saučešće porodici i odali počast slavnom glumcu.

Veliki srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u petak 9. februara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, posle kratke i teške bolesti, u četrdeset devetoj godini.

- Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja -saopštila je njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Unicef Srbija/Youtueb

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.