Rečni taksi od 1. maja

Beogradsko udruženje "Žutog taksija" je povodom proslave 22. godišnjice postojanja, najavilo osnivanje prve rečne taksi službe pod nazivom "Rio Yellow taxi" koji će u svojoj "floti" imati 17 čamaca i dva brza plovila sa obeležjem tog udruženja.

Kako je rekao vršilac dužnosti predsednika Udruženja "Žuti taksi", Verljub Čubrić, plovila će saobraćati Savom i Dunavom, a kao mogući punktovi sa kojih će rečni taksi prevoziti sugrađane su Zemun, Borča, Sajam, Luka Beograd, Blok 45 i druga mesta gde postoje uslovi za bezbedno pristajanje.

- Stručna služba Privredne komore Beograda je pri kraju izrade studije izvodljivosti, imamo podršku Turističke organizacije Beograda, urađeni su razgovori sa nečelnikom rečne policije, nadležnim iz Uprave grada i svi su se složili da je ovo odličan projekat, posebno za grad koji leži na dve reke, a koji je konstantno blokiran saobraćajnim gužvama - rekao je Čubrić.

Rečni taksi bi trebalo da profunkcioniše od 1. maja i sve linije, dodao je, biće povezane sa putničkim taksijem tog i drugih beogradskih taksi udruženja među kojima će biti "Čukarički taksi" i "Beo taksi".

Čubrić je rekao da rečni taksi ne postoji nigde u svetu, a da Beograd ima tu privilegiju da leži na dve reke.

Izvor: Blic
13. april

Pogledajte još