Crveno-bele žele i trofej prvaka

BEOGRAD, 13. aprila 2010. (Beta) - Odbojkašice beogradske Crvene zvezde u sredu će protiv subotičkog Spartaka početi finalnu seriju prvenstva Srbije u kome će igrati deveti put u poslednjih 10 sezona

Trener Ratko Pavličević na konferenciji za novinare izrazio je želju da njegova ekipa u finale krene sa istom atmosferom koja joj je ove sezone donela trofej nacionalnog Kupa i u učešće u finalu evropskog Kupa CEV.

"Devojke su uložile mnogo napora i truda da bi stigle ovde... Zato se nadam da će dobrom, strpljivom igrom doći do novog rezultata", rekao je Pavličević i istakao da je uveren da se njegova ekipa neće opustiti posle 28 uzastopnih pobeda u domaćim takmičenjima.

"Ne opterećujemo se ligaškim uspesima, nikad to nismo radili. Imamo veliku želju da najviše pokažemo u finalu, usredređeni smo samo na ono što nas čeka. Devojke su već pokazale da su orne da igraju velike utakmice", naglasio je Pavličević.

Reprezentativka Stefana Veljković izrazila je mnogo veći optimizam rekavši da crveno-bele žele da Spartak savladaju u tri meča.

"Osvojile smo Kup, bile druge u Kupu CEV, što je istorijski uspeh, ali nam je titula najbitnija", kazala je Veljkovićeva.

Prva utakmica serije igraće se u sredu od 18 sati u dvorani Šumice, a druga, takođe u Beogradu, u subotu. Prvi meč u Subotici zakazan je za 21, a drugi, ako bude bilo potrebe, za 24. april. Eventualna majstorica igraće se 28. aprila.

Pogledajte još