IZNENADIĆETE SE: Sloba Radanović je u krvnom srodstvu sa jednim od najvećih junaka bivše Jugoslavije!

- Nema više vremena za bilo šta. Nema vremena. 45:38. Vujović, Vujović... evo je šansa - gol! Gol! Ljudi, pa je li to moguće?! Ludnica, šta je ovo? Šta će se ovo dogoditi? Radanović! Radanović! Pa je li to moguće, ljudi moji, kakva sreća!

Nema koji poznavalac sporta ne zna ovaj spontani tekst napamet, a uglavnom su ga i nepoznavaoci često čuli. U pitanju je čuveni fudbalski meč Jugoslavija-Bugarska iz 1983. koji je odlučivao o plasmanu tadašnjih "Plavih" na Evropsko prvenstvo koje se igralo naredne godine.

Pogodak Ljubomira Radanovića u poslednjim sekundama utakmice propraćen epskim komentarima pokojnog Mladena Delića je uz penal Darka Pančeva u Bariju '91. i rečenice "Nebo se otvorilo" verovatno najlegendarniji momenat u istoriji naše zemlje kada je najvažnija sporedna stvar na svetu u pitanju, piše Srbija Danas.

Iz tog razloga bivši defanzivac Partizana Ljuba Radanović ostaje decenijski heroj Jugoslavije i Srbije kao sportskih nacija.

Učesnik rijalitija "Zadruga" i bivši učesnik "Pinkovih zvezda" i "Zvezda Granda" Slobodan Radanović kada je pre par godina pevao u jednom od televizijskih takmičenja na pitanje voditelja Voje Nedeljkovića da li je u srodstvu sa čuvenim fudbalerom odgovorio je potvrdno. Slobin otac je ovo takođe potvrdio.

Nema sumnje, velika je čast biti u rodbinskim ili bilo kakvim drugim odnosima sa velikim Ljubomirom Radanovićem.

Izvor: Alo!/Srbija danas
Foto: Printscreen/Zadruga

Pogledajte još