U sukobima u Džakarti 90 osoba povređeno

DŽAKARTA, 14. aprila 2010. (Beta-AP) - U Džakarti je u današnjim sukobima policije za razbijanje demonstracija i demonstranata naoružanih mačetama i štapovima povređeno 90 ljudi.

Oko 2.000 pripadnika službi bezbednosti i 600 policajaca koristili su suzavac, vodene topove i pendreke kako bi rasterali demonstrante koji su se okupili blizu luke u severnom delu Džakarte, rekao je gradski portparol.

Demonstranti, kojih je po procenama policije bilo oko 500, bacali su kamenice i Molotovljeve koktele i zapalili najmanje pet policijskih i uništili još desetak drugih vozila.

Demonstranti veruju da su gradske vlasti pokušavale da uklone grob jednog arapskog sveštenika koji je doprineo širenju islama u severnoj Džakarti u 18. veku. Grob se nalazi na zemlji koja je u vlasništvu državne lučke kompanije.

"Najmanje sedam policajaca je teško ranjeno, ali još nemamo potpune podatke o broju ranjenih demonstranata", rekao je portparol policije Džakarte. Portparol gradskih vlasti je rekao da je u sukobima ranjeno 90 ljudi, a sedam se nalazi u kritičnom stanju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.