Predstavljeni modeli za Univerzijadu 2009.

Prisutni su imali prilike da odlepršaju na jedno pravo modno putovanje 

Predstavljeni su modeli koje će naši reprezentativci nositi na Univerzijadi u Bangkoku od 8 do 18. avgusta 2007 i kao domaćini u Beogradu 2009. godine. Modeli za muškarce su jednostavni, crna, siva i bež odela upotpunjena sitnim prugicama. Pored belih i plavih košulja ispod odela se nose i majice sa kragnom, kao i kravate na tufnice. Što se tiče dama, one će nas predstavljati u odelima, suknjama i elegantnim haljinama do kolena sa modnim dodacima u vidu marama, naočara za sunce..... Preovlađuju svetlo i tamno siva, crna, bela, bež sa dodacima prugica i kockica.

Univerzijada Beograd je u saradnji sa Sava Centrom i modnom kućom Varteks predstavila i modele tri svetska brenda, "Di Caprio", "Nomadic" i "Levi’s". Di Caprio Man & Woman - kolekcija za sledeću jesen i zimu - "City Code" inspirisana je ulicama svetskih metropola. Marka je stvorena devedesetih godina prošlog veka, a sada je zaštitni znak kompanije. Kolekcija je ime dobila igrom reči 'dress code' i 'city', čime su kreatori želeli da naglase urbanost i praktičnost kolekcije. Naglasak je na casual delu koji se konstantno povećava, pa je čak i poslovni deo kolekcije 'omekšan' modnim elementima - džepovima, šavovima, pojasevima u struku sakoa, pažljivo biranim dekorativnim dugmadima. 'In' boja je bež, kombinovana sa puderasto roze, kao i siva, smeđa i crna koja sa belom daje gotovo dramatičnu kombinaciju u svečanom delu kolekcije. Za ekskluzivne modele kaputa dizajneri su izabrali plemenite mešavine vune i svile ili alpake. Naglasak je na crnoj boji omekšanoj posebnim efektima u tkanju, kao i na tamno-smeđoj i sivoj, a u casual delu još i maslinasto-zelenoj i smeđoj.

Nomadic Denim - kolekcija "Hero" za jesen/zimu 2007./2008 ležerna je modna marka, a simbolizuje slobodu pokreta i mišljenja. Sledeće zime donosi pregršt modela, tkanina i boja u tri standardne linije - Basic, Street i Fashion. U Basicu Nomadic Denim je jednostavan, klasičan i udoban. Pantalone su dublje, ravnih i uskih krojeva, gornji delovi odeće često su u mornarskom stilu s dodacima prsluka i košulja. Street linija za kreativce i u znaku je kepera i obrada kojima se postiže omekšan i pomalo izgužvan izgled. Ulična moda donosi i ležernije krojeve s elementima izuzetno popularnog military look-a. Fashion linija za trendsettere nudi modele od ekskluzivnijih tkanina. Crni jeans, stretch jeans, kašmir i vuna, 'metalni' keper i uski krojevi u trendovskim tamnim bojama njeni su glavni aduti.
 
"Levis" je zatvorio ovo veče revijom za mlade. Uz dobru muziku, interesantnu koreografiju manekena i đuskanje predstavljen je globalni trend koji poručuje 'no rule is the rule', pa i Levi's sledeće jeseni i zime kreće tim stopama. Dizajneri pronalaze inspiraciju u prebogatoj istoriji brenda i odeći kakvu su nosili američki farmeri. Kao motiv u gornjim delovima odeće prisutan je - tatoo. Iduće sezone Levi's stavlja naglasak na ženske modele 471 i 481 i muške 511 i 504 iz Red Tab linije. U kolekciji Levi's Engineered Jeans naglašen je kontrast širokog i uskog, na primer uske nogavice pantalona u kombinaciji sa voluminoznim gornjim delom, dok Levi's Blue donosi povratak visokog struka. 

Druženje je nastavljeno u "Art kafeu", uz živu svirku So Sabi benda, poklone, klopu, piće i - po koju reč.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović 

Pogledajte još