Objavljena prva iz filma "Speed Racer"

Uoči početka snimanja akcione avanture “Speed Racer” braće Vašovski (Wachowski), objavljena je i ekskluzivna fotografija automobila mach 5. Prva klapa će pasti sledeće nedelje u Nemačkoj a u glavnim ulogama pojaviće se Emile Hirsch, Christina Ricci, Matthew Fox, Susan Sarandon i John Goodman.

Supersonična Formula 1 – mach 5 ima jedinstveni aerodinamični dizajn. Sastavljen je od specijalnih delova koji ga čine liderom u filmskom auto-svetu. U originalnoj anima seriji iz 1966. godine, mach 5 je beli trkački automobil s velikim slovom M iscrtanim na haubi. U američkom rimejku iz 1993. dizajn je potpuno promenjen i sličan je onom koji će se pojaviti u “visoko-benzinskom” “Speed Racer-u”.

Speed Racer” je, inače, koscenaristički i rediteljski film braće Vašovski u produkciji Joel Silver-a. Film, ne samo da je ponovo ujedinio braću  sa  Silverom posle filmova “Matrix” i “V kao Vendeta”, već je ovo i njihov prvi scenarističko/rediteljski film posle “Matrix” serijala.

Speed Racer” je zasnovan na klasičnoj anima seriji koju je kreirao Tatsuo Yoshida i prati avanture mladog vozača Spida (Speed) (Emile Hirsch), željnog slave, na stazi i van nje. U svojim namerama dobija veliku podršku porodice, svoje odane i neustrašive devojke Triksi (Trixie) (Christina Ricci) i, naravno, mach-a 5, čudesnog automobila koji je kreirao njegov otac (John Goodman). Ali Spidov put do slave nije sasvim jednostavan.  Suočiće se s misterioznim, lukavim rivalom Rejser (Racer ) X-om (Matthew Fox).

Premijera filma “Speed Racer” najavljena je za 9. maj 2008. godine.

www.ko0ntra.org.yu

Pogledajte još