MEŠTANI ŠUMADIJSKOG SELA SIPIĆ ZANEMELI NAKON SMRTI NEBOJŠE GLOGOVCA: Tri godine je snimao u našoj crkvi, obožavali smo ga!

Kroz svoje role pokojni glumac pokazao je neverovatnu moć transformacije i umetničku veličinu, dajući im lični pečat.

Bilo da je film, serija ili pozorište, Glogovac je uvek bio na visini zadatka, zbog čega će ostati zapamćen kao jedan od najboljih srpskih glumaca svih vremena.

Jedna od njegovih najupečatljivijih uloga svakako je lik sveštenika Milutina u TV seriji "Moj rođak sa sela" i scena ispovedanja starice koja je na samrti.

- Pokojni velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac proveo je, sa prekidima, oko tri godine u našem selu Sipić, snimajući u našoj crkvi scene u kojima se pojavljuje kao usamljeni, premešteni sveštenik Milutin. Zračio je posebnom harizmom, dobrotom, rado se družio sa meštanima, a deca su ga obožavala. Bukvalno se srodio sa meštanima Sipića, a u pauzama snimanja najčešće je vreme provodio u društvu kuma i kolege Vojina Ćetkovića. Svi smo zanemeli na vest o njegovoj smrti, a veliki pomen pokojnom Glogovcu održan je na zimske zadušnice kada se skoro celo selo okupilo u crkvi i palilo sveće za pokoj duše ovog neponovljivog čoveka i glumca - preneo je za naš portal sadašnji paroh sipićke crkve Ivica Kamberović.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Ivica Kamberović/Privatna arhiva

Pogledajte još