JOVANA JOKSIMOVIĆ: Imala sam izuzetno tešku trudnoću, borba za moja dva anđela bila je veoma zahtevna!

 Da li vam je sada lakše da se vratite na posao nego posle prvog porođaja? Jeste li se u potpunosti oporavili i prilagodili novonastaloj situaciji u kući?

- Trudila sam se maksimalno da se oporavim jer sam imala izuzetno tešku trudnoću, neizvesnu, gotovo borbu za moja dva anđela. Bilo je trenutaka kada je delovalo kao da neću uspeti u njoj, pa onda perioda optimizma, ali je bila zahtevna i fizički i mentalno. I kada sam ih konačno ugledala i pomislila da je kraj, jer su bile divne i bile su dobro, počele su postporođajne komplikacije koje su trajale gotovo 40 dana. Taj trenutak kada sam bez bola ustala i podigla devojčice pamtiću zauvek. Ali to je jedno iskustvo koje me je ojačalo i mislim čak i ohrabrilo na neke promene u životu. Kad ustaneš onda kada svi misle da je to nemoguće, znaš da ćeš posle toga veoma teško pasti.

Kako uspevate da uskladite obaveze oko dece i posla, da li vam zato možda i odgovara jutarnji program?

- Apsolutno. Imam pomoć supruga, majke, imamo i devojke koje dolaze zbog Ane i Srne i sve uspevamo. Odlično smo organizovani i zbog toga sam baš srećna.

Jeste li vi kao majka opušteniji prema ćerkama u odnosu na Kostu, kada ste prvi put osetili čari majčinstva? Jeste li, generalno, u drugoj trudnoći bili opušteniji?

- Bila sam izuzetno zabrinuta u trudnoći, ali sada sve dolazi na svoje mesto. Uživam zaista u svakom danu. Naučila sam jednu važnu lekciju - to je samo faza.

Koliko vam suprug Željko Joksimović pomaže oko dece i kako zapravo izgleda jedan vaš dan? Da li se s njim konsultujete i o poslovnim odlukama?

- Sve odluke, od najmanjih do najvećih, donosim u konsultaciji sa Željkom. On je apsolutno moj najveći oslonac, korektiv i moja najveća podrška. Naši dani su različiti. Jutra su ista, uvek rano ustajemo, imamo naše rituale i tada punimo baterije za ostatak dana. A onda kada nas obaveze iscrpe, ponovo punimo baterije uveče kada se okupimo i uživamo. Kupamo bebe, smejemo se i kad sve troje odu na spavanje, posvećujemo se samo nama.

Kažu mnogi da je idealno imati troje dece. Jeste li takvog mišljenja ili možda želite još naslednika?

- Predivno je imati troje dece, presrećna sam što sam se na ovaj način ostvarila kao majka. I od mene bi bilo dosta.

Izvor: Glossy.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još