ZBOGOM MAESTRO: Poznati se opraštaju od Predraga Živkovića Tozovca (VIDEO)

Pevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac preminuo je danas u Beogradu u 86. godini, posle višenedeljne borbe sa koronavirusom.

Mnoge javne ličnosti, njegove kolege i prijatelji opraštaju od muzičke legende putem svojih profila na društvenoj mreži Instagram.

Pop pevač Željko Joksimović od preminulog umetnika oprostio se dirljivim rečima:

- Otišao je naš najveći autor, izvođač tradicionalne muzike, i moj veliki prijatelj, Predrag Żivković Tozovac. Hvala, za sve dragi Tozo. Počivaj u miru.

Fotografiju Tozovca iz mladosti objavio je i pevač Nikola Rokvić uz koju je napisao:

- Otišao je jedan od najvećih pevača, kompozitora i umetnika narodne muzike svih vremena! Imao sam čast da mnoga jutra uz divne pesme, razgovore i velike savete dočekam uz ovog velikana! Hvala za sve čika Tozo, trag koji ste ostavili je neizbrisiv! Iako je došlo proleće, čini mi se da jesenje lišće pada na sve strane u našem sokaku odlaskom ovakvih velikana! Saučešće porodici!

Pevačica Neda Ukraden objavila je neokoliko zajedničkih slika sa Tozovcem i napisala:

- Zbogom dragi prijatelju! "Jesen u mom sokaku", "Violino, ne sviraj", "Oči jedne žene" i milion divnih stihova i nota ostavio si nam kao najlepši poklon i nasleđe. Hvala ti za divne trenutke druženja, ljubav i podršku koju si meni i mojoj porodici pružao. Počivaj u miru.

Voditelj Ivan Ivanović na svom nalogu na Instagramu objavio je delić emisije u kojoj je ugostio čuvenog pevača i napisao:

- Ode i Toza. 2.300.000 ljudi gledalo je ovu epizodu. Usledila su tri koncerta u SC i nekoliko druženja koja nikada neću zaboraviti. Zbogom maestro!

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još