Cvijan da dostavi dokaze

BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Republičko javno tužilaštvo pozvalo je u utorak bivšeg vršioca dužnosti generalnog sekretara predsednika Republike Vladimira Cvijana da Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal dostavi sve dokaze o nezakonitim radnjama, koje tvrdi da poseduje.

"Ako neko tvrdi da je bilo korupcije, onda treba da ima i kredibilne dokaze i da ih prezentuje nadležnim državnim organima. Tužilaštvo ne zanimaju paušalne ocene i političke kvalifikacije iznete u javnosti, već samo dokazi koji imaju sudski kredibilitet", rekao je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić agenciji Beta.

Zorić je rekao da će tužilaštvo proveriti sve navode, ali da ih zanimaju isključivo dokazi koji imaju sudski kredibilitet da li postoji neko krivično delo, a ne paušalne ocene i političke kvalifikacije iznete u javnosti.

Bivši vršilac dužnosti generalnog seketara Predsednika Vladimir Cvijan zatražio je da se otvore arhive Visokog saveta sudstva o tome na koji način je obavljen reizbor sudija i ocenio da je bilo ozbiljnih nezakonitosti u postupku reizbora.

Pogledajte još