OTAC RADE MANOJLOVIĆ U STRAHU: Hoće da nam naude, na drvo nam okačili krst i sveću!

Pevačicin otac Rade za "Kurir" otkriva da su zlobnici pokušali da im naude tako što su na drvo u njihovoj njivi zakačili krst i sveć.

Istočna Srbija, gde se nalazi i selo odakle potiče folk zvezda, poznato je po vlaškoj magiji. I Manojlovići su bili na tapetu onih koji su pomoću vradžbina hteli da im napakoste.

- Kad su deca bila mala, stalno sam išao na njivu, nekad sam, nekad sa pokojnom suprugom. Imao sam taj orah, a iz jednog drveta rasla su dva velika stabla. Jednom sam zatekao veoma čudan prizor - na drvetu je neko ostavio krst i sveću! U tom trenutku nisam znao šta da radim, pa sam u čudu to samo šutnuo! Neko je očigledno pokušao nešto da nam uvrača i urekne nas. Nije mi bilo svejedno, ali trudio sam se da se ne opterećujem time. Bilo pa prošlo - prepričava Rade ovu situaciju, koja im se dogodila pre smrti njegove supruge i Radine majke:

- Odbijam da verujem da vradžbine mogu da mi učine nešto loše. Ko te je rodio, taj može i da ti naškodi. A ovi drugi ne mogu ništa! Nisam istraživao ko je to uradio, ali sigurno je neko hteo da nam naškodi na taj način.

Rade je, kako piše "Kurir" nedavno opet naišao na tragove vradžbina.

- Supruga i ja smo nedavno na raskrsnici u selu Dobrinje videli mnogo jaja, ljuski, krpa i šipki. Prošli smo tuda. Ovde ljudi iz jednog sela vračaju onima u drugom selu - tvrdi pevačicin otac.

Rade ističe da je folkerku odmalena učio da ne veruje u crnu magiju, iako je ona i te kako zastupljena u njihovim krajevima:

- Dešavale su se često takve stvari i ljudima koje poznajem. Bilo je nekih starih žena što su vračale. Zabrine se Rada ponekad, ali učio sam je da ne veruje u te stvari, pogotovo sada kada je uspela u životu. Ako je od mene prihvatila vaspitanje, onda ne veruje sigurno. Njoj više smetaju druge stvari, a najviše se plaši aviona.

Izvor: Alo
Foto: Instagram/radamanojlovic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.