Prvu petoletku napušta 1.100 radnika

TRSTENIK, 22. aprila 2010. (Beta) - Otpremnine na osnovu socijalnog programa koji je odobrilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja uzeće 1.100 radnika trsteničkog holdinga "Prva petoletka", potvrđeno je u četvrtak Beti u sindikatu te fabrike.

Radnici mogu da se opredele da li im je povoljnije da uzmu otpremnine od 300 evra po godini staža ili deset prosečnih zarada u vrednosti od oko 470.000 dinara.

Predsednik sindikata Mića Vukadinović kazao je da je Ministarstvo već uplatilo sredstva za oko 70 odsto radnika koji su odlučili da napuste firmu i njima su isplaćene otpremnine, dok bi ostatak novca trebalo da bude uplaćen na račun preduzeća do kraja sledeće nedelje.

"Socijalnim programom obuhvaćeni su svi pogoni, uključujući i dislocirane fabrike u Aleksandrovcu, Brusu, Novom Pazaru i Beogradu, a svi radnici su se za odlazak odlučili dobrovoljno", naglasio je Vukadinović. Iz Fabrike uređaja i delova (FUD) u Brusu odlazi svih 310 zaposlenih, a taj "Petoletkin" pogon ulazi u postupak stečaja.

Pogledajte još