Remi favorita u petom kolu

BEOGRAD, 22. aprila 2010. (Beta) - Favoriti za najviši plasman na pojedinačnom državnom prvenstvu u šahu, koje se igra u Kragujevcu, remizirali su u međusobnim susretima petog kola.

Poen su podelili Nikola Sedlak i Dragan Šolak, te Miloš Perunović i Miloš Pavlović, kao i Dejan Pikula i Branko Tadić, odnosno Miodrag R. Savić i Radovan Govedarica.

Pobedom nad omladinskim državnim prvakom Petrom Krstićem, Boban Bogosavljević se izdvojio u vođstvu na tabeli, a ceo poen osvojili su još Siniša Šarić protiv Branka Damnjanovića i Borko Lajtahajm u meču sa Šinišom Dražićem.

Kapitenu srpske reprezentacije Damljanoviću to je treći poraz, Lajthajmu i Šariću su to prve pobede, a prvu kapitulaciju potpisao je velemajstor Dražić.

Tabela posle petog kola: Bogosavljević četiri poena, Sedlak 3,5, Lajthajm, Pavlović, Perunović i Pikula po tri poena, Dražić i Šolak po 2,5, Savić, Tadić i Krstić po dva poena, Damljanović, Šarić i Govedarica po 1,5 poena.

Sutra je slobodan dan, a u šestom kolu, koje se igra u subotu (16), sastaju se: Govedarica-Pikula, Šarić-Tadić, Krstić-Damljanović, Šolak-Bogosavljević, Lajthajm-Sedlak, Pavlović-Dražić, Savić-Perunović.

Igra se 13 kola, a turnir se završava 1. maja.

Pogledajte još