Lejkersi bolji od Oklahome, loša partija Krstića

BEOGRAD, 23. aprila 2010. (Beta) - Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su u Oklahoma sitiju domaće Tanderse sa 101:96 i poveli sa 2:1 u seriji u prvom kolu plej-ofa zapadne konferencije NBA lige.

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić na terenu je proveo 16 minuta i za to vreme ubacio samo tri poena za Oklahoma siti.

Ponovo najbolji u dresu Lejkersa bio je Kobi Brajant sa 24 poena, dok su Pau Gasol i Derek Fišer ubacili po 17 poena za branioca titule.

Ekipa Feniks Sansa takođe je povela sa 2:1 u seriji, pošto je noćas u gostima savladala Portland Trejlblejzerse sa 108:89.

Junak utakmice bio je Džejson Ričardson sa 42 poena, a značajan doprinos pobedi Sansa dao je i Amare Stodemajer sa 20 poena. Najefikasniji u Portlandu bio je Lukas Oldridž sa 17 poena.

Uzbudljiva utakmica odigrana je u Čikagu, gde su domaći Bulsi pobedili Klivlend Kavalirse sa 108:106 i smanjili na 2:1 u prvom kolu plej-ofa istočne konferencije.

Klivlend je u završnici utakmice imao priliku da pobedi, ali je Entoni Parker u poslednjoj sekundi promašio šut za tri poena.

Derek Rouz postigao je 31 poen za Bulse, a Kirk Hajnrih dodao je na to još 27 poena. Najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Lebron Džejms sa 39 poena.

Pogledajte još