Partizan i Cibona u finalu NLB lige

BEOGRAD, 23. aprila 2010. (Beta) - Košarkaši Partizana plasirali su se u finale završnog turnira Jadranske lige, pošto su u Zagrebu pobedili Hemofarm sa 72:67 (14:18, 26:16, 12:12, 19:21).

Najefikasniji u Partizanu bio je Lorens Roberts sa 16 poena i 11 skokova. Hemofarm su predvodili Milan Mačvan sa 16 poena i pet skokova i Stefan Marković sa 15 poena i sedam skokova.

U drugom polufinalu kasnije danas sastaju se Cibona i Olimpija. Finale se igra u nedelju od 17.15.

Dve najbolje ekipe iz Srbije odigrale su meč sa neizvesnom završnicom i lošim šutem. Partizan je stekao prvo vodjstvo od 3:0, ali je Hemofarm brzo izjednačio i poveo, a prednost je držao skoro do kraja prvog poluvremena.

Vršačka ekipa vodila je zbog boljeg šuta, ali je Partizan očekivano bio dominantan u skoku i dva minuta pre kraja poluvremena je izjednačio, a onda i poveo trojkom Aleksandra Mitrovića.

Trostruki uzastopni pobednik Partizan kontrolisao je rezultat sve vreme i nije dozvoljavao Hemofarmu preokret, ali su košarkaši vršačkog tima uspeli u finišu da pridju na tri poena zaostatka.

Hemofarm je tada imao priliku da izjednači, ali je Mačvan promašio trojku. Košarkaši Partizana bili su sigurni sa linije penala i
zadržali su vodjstvo. 

Košarkaši Cibone plasirali su se u finale završnog turnira Jadranske lige, pošto su u Zagrebu pobedili Olimpiju sa 78:73 (26:18, 22:26, 18:8, 12:21).

Cibona će u finalu u nedelju igrati protiv branioca trofeja Partizana.

Najefikasniji u Ciboni bio je Džemont Gordon sa 23 poena, dok je Olimpiju predvodio Jaka Klobučar sa 19 poena.

Zagrebačka ekipa bila je veliki favorit pre utakmice i sve vreme je vodila, ali je u finišu dala rivalu šansu da pobedi.

Olimpija je došla znatno oslabljena, zbog problema sa povredama i ugovorima igrača.

Cibona je od početka vodila, a na kraju treće četvrtine imala je 14 poena prednosti, ali je Olimpija dva minuta pre kraja prišla na dva poena zaostatka, 71:69. Ipak, nije uspela da napravi preokret.

Finale u nedelju počinje u 17.15. 

Pogledajte još