Vujošević presrećan, Perasović se žali

ZAGREB, 25. aprila 2010. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je presrećan zbog osvajanja četvrte uzastopne titule prvaka Jadranske lige, pre svega zbog načina na koji je u finalu pobeđena Cibona.

"Iskreno, presrećan sam i mogu da zamislim koliko su tužni naši sportski prijatelji iz Cibone. Presrećan sam zbog načina na koji smo pobedili. U ovakvoj atmosferi, protiv ovakog protivnika, blage naklonosti domaćeg terena", istakao je Vujošević posle pobede od 75:74.

Partizan je do pobede stigao iako je za poslednji napad imao svega šest desetinki. Dusan Kecman tada je pogodio "trojku" sa više od pola terena.

"Nisam verovato da ćemo pogoditi. Nisam imao vremena ni da tražim tajm-aut. Taj pogodak je proizvod sreće i ne bi bilo ni najmanje nezasluženo da je Kecman promašio i da je Cibona pobedila. Najlogičnije bi bilo smo pobedu obezbedili još ranije", kazao je Vujošević.

Trener "crno-belih" je aludirao na nekoliko grešaka igrača Partizana u samom finišu i mnogo promašenih slobodnih bacanja zbog čega se Cibona prvo izborila za produžetke, a potom bila na korak od pobede, iako je zavisila od samo dva igrača - Džamonta Gordona i Marka Tomasa, koji su postigli po 31 poen.

"To govori nešto o našoj odbrani, kao i o tome kako su Tomas i Gordon igrali večeras. Gordon se bukvalno peo po našim centrima", naveo je.

Vujošević se osvrnuo i na incident na tribinama početkom treće deonice, kada se grupa huligana sukobila sa redarskom službom i policijom, a domaći navijači uzvikivali "Ubij, ubij Srbina".

"Važno je da incident nije primio veće razmere. Jadranska liga postaje vrlo kvalitetno takmičenje što sa sobom nosi određene rizike. Zato je bitno da odluka o tome ko će biti domaćin završnog turnira ne bude ničiji ćef", naveo je Vujošević.

"Treba da se pre početka sezone kaže da najbolji tim u regularnom toku sezone dobija i organizaciju 'fajnal fora'. Ove godine bi to svejedno bila Cibona, ali bi takvo pravilo doprinelo da prvi deo sezone bude još zanimljiviji", dodao je trener četvorostrukog uzastopnog šampiona Jadranske lige.

Trener Cibone Velimir Perasović čestitao je Partizanu na pobedi, ali je naveo i da će se Zagrepčani žaliti na sudijsku odluku da dozvoli "crno-belima" poslednji napad, iako su domaći slavili pobedu koju još nisu ostvarili.

"Imamo pravo na to, jer je u pitanju povreda pravila. Nije se igra mogla nastaviti dok su na terenu bili i naši igrači i navijači. U najgorem slučaju mogla je da nam bude dosuđena tehnička greška. Ne mislim da će ta žalba nešto promeniti, ali mislim da to treba reći", kazao je Perasović.

Strateg Cibone je, ipak, priznao da je njegova ekipa igrala protiv jednog od najboljih evropskih timova i da je pokazala da može da se sa njim i nosi.

"Bilo je neizvesno, nekoliko puta smo se vraćali iz ponora i bilo bi potpuno zasluženo da smo pobedili. Kao što je potpuno zasluženo i što je Partizan pobedio", rekao je Perasović.

Pogledajte još