Kecman: Šut koji se pogađa jednom u životu

ZAGREB, 25. aprila 2010. (Beta) - Junak pobede košarkaša Partizana nad Cibonom Dušan Kecman rekao je da se šut kakvim je odlučio finale Jadranske lige pogađa jednom u životu.

"Hvala ekipi, hvala saigračima. Ovo je fenomelano", kazao je Kecman, koji je uz zvuk sirene sa više od pola terena postigao odlučujuću trojku za pobedu od 75:74.

"Ideja je bila samo da loptu uputim ka košu. Kada sam je izbacio video sam da sam to dobro učinio, da je lepo prešla preko prstiju, da ima pravac, da ide ka obruču. Samo sam gledao da li će ući ili ne. Ušla je, a to se dešava jednom u milion godina", dodao je Kecman.

Loptu je Kecmanu šest desetinki pre kraja meča iz auta dodao Aleksandar Rašić.

"Čekali smo da vidimo da li će nam sudija uopšte dozvoliti da izvedemo napad. Znam samo da sam uzeo loptu i dodao je Duletu (Kecman), a on je šutirao. Verovao sam u njega", istakao je Rašić.

"Trojka" Kecmana posebno je obradovala Lorensa Robertsa, sa 14 skokova najboljeg skakača Partizana večeras. Roberts je postigao i 13 poena, ali je u samom finišu promašio nekoliko slobodnih bacanja i Ciboni omogućio da se vrati u meč.

"Nisam ni gledao u Kecmana. Bio sam toliko razočaran zbog svojih promašaja da sam gledao u pod. Spasao mi je guzicu", naglasio je nasmejani Roberts.

"Bilo je ludo. Pravo finale, pravi šampionski meč. Igralo se na sve ili ništa", dodao je krilni centar Partizana.

Izuzetno raspoložen bio je i kapiten "crno-belih" Petar Božić.

"Šta da kažem. Ovo nam je četvrta uzastopna titula prvaka. Potvrda našeg rada i kvaliteta. Imali smo kontrolu čitavim tokom meča, iako smo do pobede na kraju stigli uz pomoć sreće u samom finišu. Ipak, pobedili smo Cibonu na njenom terenu, a to nije lako", naveo je Božić.

"Kada sam video da će lopta doći do Kecmana smirio sam se, jer sam znao da će pogoditi", dodao je kapiten Partizana.

"Utakmica je bila za infarkt, nisam znao kako ću preživeti", rekao je uzbuđeni Marić.

Predsednik Partizana Predrag Danilović, ipak, izrazio je uverenje da su "crno-beli" sami utakmicu učinili neizvesnom.

"Bilo je teško, imali smo i problema sa faulovima u finišu, ali je svakako trebalo da ranije stignemo do pobede. Tada smo, međutim, napravili mnogo gluposti, ali je bitno da smo na kraju stigli do trofeja", rekao je Danilović.

Igrači Cibone teren su napustili pognutih lica.

"Hvala publici što nas je bodrila u ovom broju, ambijent je bio fenomenalan... Imalo je šta da se vidi. Jednu kvalitetnu utakmicu u kojoj smo Partizanu pružili jak otpor, ali su oni na kraju imali više sreće", naveo je Dalibor Bagarić.

Pogledajte još