MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Luka Raco – Izrael

Na pitanje da li je ekonomista, maneken, pisac, glumac ili sve to zajedno – odgovara da je on prvenstveno glumac.

Na ideju da napiše knjigu došao je tako što je tinejdžerima preko interneta odgovarao na sve ono što ih je zanimalo i iznosio stavove za koje su se interesovali pa je odlučio da sve što ima da im kaže – iznese u knjizi.

Njegova poruka je da mladi treba da se okrenu zdravom životu, povezivanju sa najbližima, a akcenat stavlja na ljubav u porodici iz kakve i sam potiče.

Trenutno uživa na odmoru i skuplja snagu za predstojeće projekte. Koliko voli da putuje govori i to što se upravo vratio sa Tajlanda gde je boravio u gradu Chiang Mai. Imao je priliku da poseti prašume severnog Tajlanda, a u povrtaku je obišao Katar i Dohu.

Po mišljenju “Mister International”, najbolje stilizovani muškarac za nas ovog puta izdvaja jedan svoj poseban doživljaj - svoje putovanje iz snova.

- Prošlog leta imao sam priliku da posetim Tel Aviv - Izrael. Za manje od pet sati putovanja kolima možete da pređete celu zemlju - od snegom prekrivene planine Hermon do predivnih plaža Eilata. Iako je država u poluratnom stanju, boravak u njoj se može uporediti sa odmorom u mondenskim letovalištima. Neverovatna je pozitivna energija koja se tamo oseća, ljudi su krajnje ljubazni, nasmejani i znaju da iskoriste svaki trenutak za uživanje. Biće dovoljno ako kažem da je Tel Aviv poznat kao Majami bliskog istoka - počinje priču Luka.

- Osim glavnog grada oduševljenje su izazvali i obilasci drevne luke Jafa, arheološkog dragulja Cezareje i živopisnih Bahajskih vrtova u Haifi. Oduševio me je izlet do Mrtvog mora - najniže tačke na zemlji. To je raj za neplivače, a plutanje po vodi jedinstven je doživljaj - priča glumac.

- Imao sam priliku čak da posetim i Palestinu i grad Ramalah. Za sam kraj ostavljam Jerusalim, nešto što se rečima ne može opisati već se mora doživeti - makar jednom u životu - zaključuje mladi umetnik.

SMEŠTAJ – gde preporučujete da se odsedne?

- Što se konkretno Izraela tiče naši porodični prijatelji žive tamo pa sam bio njihov gost, a kada je smeštaj u pitanju moj večiti izbor jesu sajtovi za pronalaženje stanova na dan poput “Airbnba” gde imate širok izbor smeštaja za svačiji ukus i džep.

PREVOZ – koja je Vaša preporuka?

- Wizz Air, koji je počeo da leti iz Srbije, a ako nema određenog leta iz naše zemlje veliki broj letova polazi iz Budimpešte i Temišvara i na njih takođe treba obratiti pažnju.

HRANA – omiljeni lokalni specjaliteti?

- Samo ću reći da humus nisam voleo sve dok ga nisam probao tamo.

PIĆE – u kojim napicima ste uživali?

- U vinima.

KAKO STE NAJRADIJE PROVODILI SLOBODNO VREME?

- Svakodnevno obilaženje grada i zemlje.

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

- Posle Tajlanda i Katara, sledeća na listi je Palma de Majorka.

DREAM TRIP – koje bi ste mesto voleli da posetite tokom života?

- Bora Bora. Jednostavno ukucajte na googlu, pogledajte fotografije i sve će vam biti jasno.

Autor: Biljana Minić
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još