I KOLIKO IM JE VAŽNA VELIČINA: Kakve ženske grudi su muškarcima najprivlačnije?

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Isti taj hormon stvara evolucioni nagon za snažnu povezanost u ljubavno – seksualnim odnosima, tvrde naučnici i autori knjige “Hemija između nas” Leri Jang i Brajan Aleksander.

Muška opsesija ženskim grudima je prilično čudna. Muškarci su jedini muški sisari koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu. Žene su jedine kojima grudi rastu u pubertetu i koje su deo seskualnog čina – rekao je Jang.

A kakve su grudi muškarcima najprivlačnije – pitanje je na koje su u poslednjoj studiji odgovorili naučnici sa praškog Univerziteta “Charles”.

Odgovor se ne krije u veličini, odnosno muškarci širom sveta su kao najprivlačnije odabrali one srednje veličine – trojke.

A mnogo važnije od veličine kod muškaraca se pokazala čvrstoća – muškarci su mahom birali one čvrste koje stoje kao u vazduhu.

Takve grudi svakako su simbol plodnosti jer podsećaju na mladalački izgled, uz koji dolazi i veća plodnost, objasnili su naučnici navodeći primer da bi prosečan muškarac, da bira samo po grudima, radije odabrao nekog poput Dženifer Lorens, a ne kao Kim Kardašijan.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.