AH, TI CENTIMETRI: Jedan kompleks je fatalan po muškarce, ali nije ono na šta prvo pomislite

Uz obdarenost, koja je tiha patnja većine muškaraca, postoji nešto što ih, čini se, muči i opterećuje više nego što to žene misle. Saznajte o čemu muškarci najčešće lažu.

Dok žene lažu o kilogramima, muškarci lažu o centimetrima, ali ne onim vezanim za njihovu muškost već za visinu.

Istraživanja su pokazala kako je takozvani “Napoleonov kompleks” jedan od najčešćih problema sa kojim se izrazito niski muškarci bore ceo život.

Ovaj problem snažno utiče na njihovo samopouzdanje koje je često na udaru još od najranije dobi. Muškarci niskog rasta u školi su verovatno bili česta meta viših i snažnijih kolega, a sudeći po rezultatima psiholoških testiranja koji govore kako visoki ljudi lakše pronalaze posao priča se nastavlja tokom njihovog celog života.

Za razliku od žena koje svoj “problem” rešavaju uz pomoć visokih potpetica muškarci retko posežu za modnim pomagalima ali postoje i izuzeci poput atraktivnog Lenija Kravica koji često može biti viđen u cipelama sa visokim potpeticama.

Međutim, bez obzira na ovaj kompleks, postoji veliki broj uspešnih muškaraca kojima ovakav problem nikada nije bio prepreka.

Deni de Vito (146 cm), Al Paćino (168 cm), Dastin Hofman (166 cm), Mark Entoni (168 cm), Elajdža Vud (168 cm) i Danijel Redklif (165 cm), samo su mali deo velikih faca kojima centimetri nisu bili prepreka da stignu do uspeha.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još