Srpski tenis ide u pravom smeru

BEOGRAD, 7. maja 2010. (Beta) - Promoter Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu, Rus Marat Safin rekao je da je taj turnir odlično organizovan i da u budućnosti želi da unapredi saradnju sa porodicom Đoković.

Safin je juče doputovao u Beograd, a danas je zajedno sa direktorom turnira Goranom Đokovićem održao konferenciju za medije.

"Mislim da možemo da uradimo mnogo. Da uradimo nešto zajedno za srpski i ruski tenis. Želimo da u budućnosti ovaj sport bude uspešan u obe zemlje. Za sada sve ide u pravom smeru i mi želimo dugotrajnu saradnju sa kompanijom Femili sport", rekao je Safin koji je prošle godine završio igračku karijeru.

Safin je u novembru prošle godine završio igračku karijeru, tokom koje je osvojio dva gren slem turnira. Nakon povlačenja odlučio je da počne karijeru u Olimpijskom komitetu Rusije.

"Sada sam pomoćnik u komitetu, a pokušavam da dobijem poziciju potpredsednika. Takođe sam i potpredsednik ruske teniske federacije. Drugačije je otkad ne igram. Pođednako je teško kao kada igraš tenis, samo što ne moram da se znojim već da razmisljam", rekao je Safin uz osmeh.

Bivši ruski teniser istakao je i da želi da pomogne deci da zavole tenis i usmere se ka sportu.

"Mi radimo već četiri meseca zajedno i pokušavamo da poguramo popularnost tenisa i u mojoj zemilji i u Srbiji. Želimo da uradimo nešto za sport i za decu u budućnosti, da ih sklonimo sa ulice. I ja sam siguran da ćemo napraviti novog Đokovića, Federera, Nadala. I mislim da moramo da se koncentrišemo na decu, to mi je prioritet", kazao je on.

Safin je rekao i da bi voleo da u Rusiji organizuje turnir sličan ovom u Beogradu.

"Želim više da naučim o turniru, da napravim nešto u Rusiji. da razmenimo neke stvari i da vidimo šta možemo novo da dodamo", rekao je on.

Tokom igračke karijere bio je poznat kao veoma temperamentan.

"Tokom karijere sam polomio 1.055 reketa. Bio sam iskren u tenisu i sa ljudima, iskren sam celog života. Nemam šta da krijem", naveo je on.

Na pitanje ko mu se više sviđa, Ana Ivanović ili Marija Šarapova, Safin je diplomatski odgovorio da su "obe lepe, ali različite".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.