Jelena Janković bez titule u Rimu

BEOGRAD, 8. maja 2010. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da u drugom finalu ove sezone osvoji i drugu titulu, pošto je izgubila od 26. igračice sveta Marije Hose Martines Sančes sa 0:2 (6:7, 5:7) u meču za trofej na Mastersu u Rimu.

Jankovićeva tako nije uspela da stigne do 13. titule u karijeri i druge u ovoj sezoni, pošto je finale nekog turnira ove godine igrala samo na Mastersu u Indijan Velsu gde je i pobedila.

Martines Sančesova je, sa druge strane, stigla do treće titule u karijeri. Prethodne dve osvojila je prošle godine u Bogoti i Baštadu. Finale je igrala samo još u Barseloni 2008. godine

U finalu Mastersa u Rimu, turnira koji je Jankovićeva osvajala 2007. i 2008. godine, 27-godišnja Špankinja ponovo je pokazala da dobro igra pod pritiskim.

Prvi set rešila je u taj brejku u kome je pobedila sa 7:5. Prethodno je ispustila brejk prednosti stečen sredinom seta, ali zatim spasila gem u kome je Jankovićeva servirala za vođstvo od 1:0.

Martines Sančesova je u drugom setu dva puta gubila brejk prednosti, ali treći put nije dozvolila protivnici da se vrati u meč i tako osvojila prvi trofej ove sezone.

Osvojila je i 900 bodova na svetskoj WTA rang listi, kao i ček na 350.000 dolara. Jankovićeva je zaradila 620 WTA bodova i 175.000 dolara.

Jankovićeva će sledeće nedelje igrati na Mastersu u Madridu u kome će biti slobodna u prvom kolu, a u drugom će igrati sa zemljakinjom Anom Ivanović, dobitnicom specijalnog poziva organizatora za nastup na takmičenju u glavnom gradu Španije.

Ivanovićeva je igrala i u Rimu gde je stigla do polufinala u kome ju je zaustavila upravo Martines Sančesova.

Pogledajte još