Sportski spektakl u čast srpsko-pakistanskog prijateljstva

Na inicijativu Društva srpsko-pakistanskog prijateljstva (DSPP) u okviru obeležavanja ovog jubileja planirano je organizovanje pravog sportskog spektakla. Priliku da se upišu zlatnim slovima u boksersku istoriju dve zemlje imaće petostruki evropski i svetski šampion Nenad Stanković, inače aktuelni potpredsednik ovog Društva i neko od vrhunskih boksera iz Pakistana. Vreme i mesto održavanja ovog događaja biće naknadno utvrđeni u dogovoru predstavnika dve strane.

Tim povodom predsednik Društva Vladan Škorić izrazio je veliko zadovoljstvo na podršci koju je ovaj predlog dobio od strane Ambasade i Nj.E. ambasadora Gilanija i izneo je uverenje da će i ovaj sportski događaj biti u funkciji boljeg upoznavanja, daljeg zbližavanja i prijateljstva naroda dveju zemalja.

Na konferenciji za štampu prisutnima će se obratiti domaćin, Nj.E. ambasador Sajed Adil Gilani, i predstavnici Društva srpsko-pakistanskog prijateljstva: predsednik Vladan Škorić, potpredsednik Nenad Stanković i član Borda direktora Ali Ašgar (Ali Asghar)

Društvo srpsko-pakistanskog prijateljstva osnovano je krajem prošle godine sa ciljem da se ovdašnjoj javnosti bolje predstavi ova velika zemlja i njena bogata istorija, tradicija i multikulturalnost, ali i da se podstakne dalje unapređivanje prijateljskih odnosa između Srbije i Pakistana. U tom smislu kao najvažnije oblasti bilateralne saradnje izdvajaju se trgovina, kultura, sport i turizam.

Na fotografiji BOKSERSKI ŠAMPION: Nenad Stanković

Pogledajte još