Goran Milić učestvuje na "Moja Kravica Food Talk 2018" 8. juna u Novom Sadu

Ovogodišnja konferencija se održava u Hotelu "Sheraton" u Novom Sadu u petak 8. juna.

Konferenciju će otvoriti Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i Sekretar za privredu i turizam, Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU i Nj.E. Alona Fišer Kam, ambasadorka Izraela.

Na ovogodišnjoj konferenciji, u panelu "Gastro bonton(i) - Nova pravila za stolom – ručak bez vina, cigareta i mobilnog telefona?", učestvovaće i Goran Milić, ratni izveštač, dopisnik, novinar, urednik i producent.

Goran Milić je rođen 1946. godine. Školovao se u Strazburu, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Govori engleski, španski, francuski i italijanski. U svojoj impresivnoj karijeri, Goran je bio ratni izveštač, dopisnik, novinar, urednik i producent. Napisao je nekoliko knjiga i napravio više od stotinu putopisnih emisija na pet kontinenata. Pratio je predsednika Tita na putovanjima, intervjuisao Jimmyja Cartera, Georgea Busha, Pereza de Cuellara... Bio je šef dopisništva i dopisnik JRT-a iz UN-a i SAD-a, kolumnista „Mladine“, „Oslobođenja“, „Večernjeg lista“, „Vjesnika“ i „Panorame“, šef tima za informisanje Univerzijade u Zagrebu, glasnogovornik kandidature Beograda za Olimpijske igre, glasnogovornik Olimpijske delegacije Bosne i Hercegovine na Olimpijadi u Barseloni, urednik i voditelj subotnjeg TV Dnevnika na TV Beograd, urednik i voditelj TV Dnevnika HTV-a, direktor te glavni i odgovorni urednik „Yutela“, urednik i voditelj političkog magazina „Brisani prostor“ na HTV-u. Bio je član borda američke Academy of Television Arts & Sciences i član žirija za nagrade „Emmy“ u kategoriji dokumentarnog filma. Dobitnik je nagrade „Svetozar Marković“ u Srbiji, Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva u BiH i nagrade Novinar godine u Hrvatskoj. Od pet nagrada „Ekran“ Večernjeg lista u Hrvatskoj, jedna mu je dodeljena za vođenje i uređivanje najgledanijeg TV Dnevnika HTV-a. Od 2011. do 2017 bio je direktor vesti i programa Al Jazeere Balkans, za to vreme snimio je i serijale Alhemija Balkana i Tada&Sada.

Detalji pograma i informacije o kotizacijama:

www.color.rs/foodtalk2018

Foto: Ajnur Ibričić FotoArt

Pogledajte još