BEZ NARANDŽASTIH MRLJA: Pet pravila za nanošenje kreme za samopotamnjivanje

1. Obavezno napravite piling pre svakog nanošenja

Ovo bi se moglo nazvati presudnim korakom. Priprema kože je jako bitna kako biste uklonile mrtve ćelije ili veštački ten koji ste naneli nekoliko dana ranije. Napravite temeljan piling kako biste bile sigurne da je vaša koža u potpunosti čista i glatka.

2. Odaberite proveren proizvod

Tržište je prezasićeno ovakvim proizvodima i izbor nije jednostavan. Ipak, živimo u digitalnom dobu i lako je videti koji proizvodi nose titulu najprodavanijih i koji imaju najbolje recenzije. Odaberite proizvod koji garantuje maslinast ten.

3. Nanosite proizvod rukavicom

Ovo je veoma bitan korak jer ćete tako postići najbolje rezultate. Nanošenje prstima može rezultirati neujednačenom bojom i žutim dlanovima, što sigurno ne želite.

4. Depilacija ili brijanje pre nanošenja kreme

Nikako nemojte da preskočiti ovaj korak pre nanošenja proizvoda za samotamljivanje. Ako se depilirate nakon toga, uklonićete i boju.

5. Ne zaboravite hidrirati kožu

Kako bi vaš ten izgledao preplanulo što duže i kako se ne bi izbrisao na nekim mestima na telu, svakodnevno se, barem jednom dnevno, namažite hidratantnim losionom za telo. Laktove, kolena i zglobove mažite i dva do tri puta na dan.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još