Danubius Food Planet: Danas kuvamo zaboravljene recepte

Juče su se na Trgu slobode predstavile Sjedinjene Američke države. Prisutne je pozdravio PR ambasade SAD-a u Srbiji gospodin Bil Henderson, a ispred organizatora Milena Biga iz Ninamedije.

Ambasada Sjedinjenih Američkih država pripremila je bogat program u kojem je pomogao i Američki kutak iz Novog Sada.

Videlu smo prezentaciju pripreme jela čili kon karne, najmlađi su učestvovali u kreativnoj radionici pravljenja 3D životinja od svežeg povrća, a svi prisutni su uživali i u muzičkom programu.

Novosađani su probali i burgere koji su učestvovali u takmičenju burgera, a žiri poznatih je odabrao burgere Toster bara kao najbolje. Domaćica Lana je pripremala oatmeal cookies, čime su se prisutni zasladili na kraju programa.

Danas od 18h kuvamo zaboravljene recepte.

Zaboravljene recepte će pripremati studenti Prirodno matematičkog fakulteta sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo i to bećar paprikaš sa prosom i varicu.

Dobrodošli na Trg slobode i "Danubius Food Planet".

Generalni pokrovitelj festivala, kompanija za proizvodnju brašna i testenina Danubius, proslaviće će značajan jubilej, 100 godina postojanja, sa svim posetiocima. Vek postojanja je značajan jubilej za fabriku ali i za mlinarsku industriju u Srbiji jer je malo fabrika koje toliko dugo traju i uspešno posluju.

Od 11. maja do 3. juna u okviru "Danubius Food Planeta" predstaviće se 23 zemlje sveta svojom tradicionalnom hranom, muzikom i kulturom. Svakog dana od 18 časova, Novosađani i gosti Novog Sada, imaće priliku da besplatno degustiraju tradicionalne specijalitete iz svih krajeva sveta. Njihove ekselencije, ambasadori iz 23 zemlje sveta i njihovi cenjeni kuvari pripremaće svoja tradicionalna jela u Gorenje kuhinji koristeći i njihova posuđa. Ovogodišnji izbor pao je na kuhinju Selena koja osvoja elegancijom, kvalitetom i modernim dizajnom, a ukoliko vam se dopada ova kuhinja ili uživate u opremanju svog doma obavezno posetite i Gorenje Studio na Bulevaru Vojvode Stepe 38 ili preostalih 15 raspoloživih lokacija širom Srbije.

Kuvarima ambasada pomažu studenti Prirodno matematičkog fakulteta sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Osim glavnog programa, biće organizovana i dobrotvorna prodaja kolača za Dom u Veterniku, pravljenje cezar salate za Ginisa, akcijska prodaja kulinarskih knjiga i kuvara, tura "stare novosadske kafane", Dog show, organizovana poseta vinariji, kao i aktivnosti u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Tokom festivala, posetioci će imati priliku da kupe različite suvenire, rukotvorine, hranu i poklone u autentičnim drvenim kućicama, fotografišu se sa impozantnim kuglofom, a najmlađi provozaju karuselom.

"Danubius Food Planet" organizuju Color Media Communications, Ninamedia, Subsidium i HBO Color Media Events, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: Danubius, Gorenje i Heineken Srbija. 

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.