Životinjsko carstvo

Šta se dešava kada glumce koji godinama igraju u pozorištu odjednom zamene Flaša kečapa ili Mlin za biber tema je drame "Životinjsko carstvo", Rolanda Šimelfenig, koja će u režiji Ksenije Krnajski biti premijerno izvedena u subotu, 22. maja u 20.30 u Narodnom pozorištu na sceni "Raša Plaović".

Komad govori o glumcima vam pozornice.

- Oni u svom pozorištu igraju mjuzikl i tumače životinje, a nas interesuje ono što se dešava u garderobi, gde oni nesvesno prenose svoje uloge u privatni život. Likovi su glumci koji na sceni igraju žovijalne stvari, dok se iza zavese odigravaju njihove prave sudbine. Jednoga dana glumci bivaju obavešteni da se njihova predstava skida sa repertoara i da će u novoj predstavi njihovi likovi biti Flaša kečapa, Mlin za biber i slično. Ta tema je i naša budućnost sa ugovorima, tržištem i komercijalizacijom umetnosti - kaže Krnajski.

Uloge tumače Miloš Đorđević, Gojko Baletić, Zlatija Ivanović, Anastasia Mandić, Aleksandar Srećković i Boris Pingović.

Kompozitor je Vladimir Petričević, autor songova dramaturg Maja Pelević, koreograf Milica Cerović. Scenu je kreirao Siniša Ilić, a kostime Bojana Nikitović.

Komad je prevela Bojana Denić, koja je podsetila da je istaknuti pisac i reditelj Šimelfenig poznat našoj publici po dramama "Arapska noć", "Puš ap 1-3", "Žena iz prošlosti"...

Pretpremijera je zakazana za 21. maj, premijera za 22, a reprize za 23. i 28. maj u 20.30.

Pogledajte još