FIZIČKA PRIVLAČNOST JE KLJUČ ŽENSKOG ORGAZMA: Dame brže doživljavaju vrhunac s "alfa" muškarcima

Žene koje smatraju da su njihovi partneri privlačni prema opštim društvenim standardima, kao i muževniji i dominantniji znatno češće doživljavaju vrhunac u krevetu, pokazalo je istraživanje Univerziteta Pensilvanija. Prema ovoj studiji, muževnost i fizička privlačnost partnera diktira učestalost ženskih orgazama.

To potvrđuje teoriju da ženski orgazam ima evolucijsku svrhu, a to je da pospeši ženinu želju za seksom kako bi se time povećala mogućnost začeća.

- Ženski orgazam je svojevrsni pokazatelj dobrih gena koji su neophodnih za stvaranje zdravog potomstva, a osobine alfa mužjaka, poput samopouzdanja, dominantnosti i dobrog izgleda su upravo to, indikatori dobrih gena - rekao je vođa studije David Puts.

U istraživanju je učestvovalo 110 parova. Žene su procenjivale privlačnost partnera, a potom beležile koliko često s njim doživljavaju orgazam. Rezultati su pokazali da što žene svog partnera doživljavaju muževnijim i atraktivnijim to češće doživljavaju orgazam, a čime i povećavaju šanse za trudnoću.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još