POMOZITE PARTNERU: Kako da još više uživate u seksu?

Iako većina žena mašta o seksu koji se završava orgazmom, u mnogim situacijama orgazam izostane. Razlog zbog kog se to često događa je izostanak kvalitetne komunikacije.

Međutim, svaka žena može svom partneru da pomogne kako bi i ona doživela orgazam. Predstavljamo vam pet stvari koje možete da kažete, odnosno učinite da bi se on dogodio.

1. Priznajte partneru svoje žudnje i želje

Seks je "timski sport". Iako se o temama koje se tiču seksa i dalje često priča sa zadrškom, ukoliko partneru ne kažete svoje želje, ostavljate ga da tapka u mraku. Ono što morate da znate je da vi zaslužujete orgazam, a on zaslužuje da zna kako da vam ga omogući. U početku će vam možda biti teško da neke stvari izgovorite naglas, ali nemojte odustajati sve dok jasno ne izrazite svoje želje. To mogu da budu neki fetiši, igranje uloga i sve drugo što može da pomogne vašem seksu.

2. Budite mu vodič kroz vaše erogene zone

Žene, pored onih uobičajenih, imaju različite, neke svoje erogene zone. Partner možda preskačke neke delove vašeg tela koji nisu uobičajena erogena zona. Takođe, možda vam je na nekim delovima potrebna duža stimulacija. Sve to iskreno podelite s njim, a rezultat će biti veći užitak.

3. Uzmite njegove ruke i navodite ga

Postoje trenuci tokom seksa u kojima želite da vas partner dotakne na određenom mestu, međutim on ne može da čita vaše misli. Najjednostavnije rešenje je da ga uzmete za ruku i sami mu pokažete šta želite.

4. Jasno recite "ne"

Mnoge žene tokom seksa rade stvari koje im ne prijaju. Međutim, svom partneru trebalo bi da kažete šta vam stvara nelagodu. Ako samo ćutite i pratite želje partnera, bićete sve dalji od orgazma.

5. Razgovarajte o nesigurnostima

Vaše nesigurnosti mogu da vam stvaraju mentalnu blokadu i upropaste potencijalnu zabavu. Možda se brinete da ćete dosaditi partneru? Možda se brinete oko položaja? A možda se borite s telesnim nesigurnostima? Podelite svoja razmišljanja s partnerom, iskreno i otvoreno razgovarajte. Na kraju ćete shvatiti da nemate oko čega da brinete, a vaš partner će vam pomoći da se rešite nesigurnosti.

Izvor: Prva.rs/Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još