Učinak u pridruživanju EU u prvom kvartalu niži

BEOGRAD, 24. maja 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić rekao je u ponedeljak da je u prvom kvartalu ove godine ispunjavanje programa bilo "manje uspešno" nego prethodnih perioda.

Đelić je predstavljajući skupštinskom Odboru za evropske integracije izveštaj o sprovođenju Nacionalnog programa integracije Srbije u EU za period januar-mart 2010. godine rekao da je "procenat uspešnosti blizu 60 odsto, odnosno 57 odsto", ali da je cilj da se vrati na nivo "od 74 odsto" koliko je bilo od jula 2008. godine.

Vlada Srbija je 15. aprila usvojila izveštaj za prvi kvartal. "Cilj je da drugi kvartal bude mnogo ispunjeniji, na tome se mnogo radi imamo kontakte sa svim ministarstvima da se Srbija vrati na nivo performanse koje smo imali do kraja prošle godine", rekao je Đelić.

Kao razlog niže ispunjenosti rada od strane ministarstava Đelić je rekao da ima veliki broj važnih zakona gde javna rasprava već dugo traje i da je "vreme je da se neke stvari preseku" i da se ti zakoni pošalju skupštini. Drugi razlog zato je što su neka ministarstva imala ograničen broj ljudi za rad na bitnim podzakonskim aktima za važne izglasane zakone.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.