KONCERT DINA MERLINA: Čarobnjak očarao Kragujevčane

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, umesto na kragujevačkom Hipodromu, koncert je održan na prostoru nekadašnje livnice, poznatije kao Knežev arsenal. Svi oni koji su u subotu bili u Arsenalu, sigurno su doživeli jedinstvenu muzičko-scensku čaroliju kakvu priređuje samo neprikosnoveni Merlin: osvežena set lista posebno pripremljena za letnju sezonu i velika produkcija obogaćena specijalnim efektima koja ide uz rame najvećim atrakcijama današnjice.

Dino je posebno bio dirnut što se koncert održao u prostoru nekadašnje fabrike, jer ga je prostor podsetio na njegove životne početke, kada je i sam bio radnik fabrike i nije ni sanjao da će biti jedan od najpopularnijih izvođača regiona!

Ovaj slavni umetnik publiku je poveo na gotovo trosatno muzičko putovanje uz legendarne pesme iz svog dugogodišnjeg, bogatog muzičkog opusa vodeći ih od nostalgije do euforije hitovima poput "Hotel Nacional", "Umri prije smrti", "Sve je laž", "Nedostaješ", "Rane", da bi u poslednjem setu koncert dostigao usijanje uz pesme "Kad si rekla da me voliš", "Kad zamirišu jorgovani", "Bosnom behar probeharao", "Školjka" i "Deset mlađa".

Dino Merlin je u više navrata tokom koncerta isticao da je posebno inspirisan publikom, njihovom energijom i pozitivnim vibracijama, željom da se razbiju sve predrasude, širi samo ljubav među prisutnima koju je, zajedno sa svojom fantastičnom ekipom, preneo na ljubitelje svoje muzike koji su u Kragujevac pristigli iz Niša, Kraljeva, Čačka, Novog Pazara… a oni su ga zauzvrat gromoglasnim ovacijama više puta pozivali na bis.

Kao i na svakom koncertu, prizor koji pre svega ostavlja umetnike zatečenim jesu upaljeni telefoni, blicevi i upaljači koji stvaraju specifičan doživljaj onima koji su na bini. Takav prizor je ispratio pesmu "Rane". Tom prilikom Dino je izjavio: "Upalite mobitele, osvijetlimo noć, osvijetlimo jedni drugima put, da ne zalutumo."

Zadovoljstvo publike je bilo očigledno tokom pesama "Hajde noćas mi dođi" i "Kremen". Nekoliko minuta je posvetio svom fanu. Reč je o Lindi iz Bratislave koja je prisustvovala većini njegovih koncerata tokom ove turneje. Izvukao je iz prvog reda i zahvalio joj na tolikoj ljubavi i podršci. Dirnut, pozdravio je sve iz prvog reda, uzimajući razne poklone koji su za njega pripremili.

Dinovom koncertu u Kragujevcu prisustvovala je Edita Aradinović, koja je sa svojim drugarima iz Beograda, na nastupu proslavila svoj rođendan. Sve vreme nasmejana, pevala je u glas, a veći deo večeri provela je praveći selfije sa prisutnima koje je dočekivala širokim osmehom.

Ceo Arsenal je sijao dok je Dino izvodio na gitari "Deset mlađa". Na binovima se pojavio kadar meseca i on je iskoristio taj trenutak da još jednom pozdravi publiku i obeća da će se vratiti u naš grad. Publika je znala da je kraj. Po svemu sudeći njegov nastup u Kragujevcu je trebalo da se završi gromoglasnim stihom "Na vrhu uvijevek ima mesta ako se krene sa dna!"

Ovacijama publike je bio primoran da oduševljene Kragujevčane časti pesmom "Lažu lažu me". Na samom kraju je mahnuo i u mraku nestao sa bine.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Lazar Ćatić

Pogledajte još