Vučić:Predlog nove rezolucije pokušaj prevare

BEOGRAD, 11. jula 2007. (Beta) - Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS), Aleksandar Vučić, ocenio je danas da je predlog nove evro-američke rezolucije o Kosovu u UN pokušaj da se prevare Rusija i Srbija.

On je naveo da je "očigledno da SAD i Evropska unija (EU) žele da se donese rezolucija o bilo čemu, o čokoladama, bombonama, o stolu i stolici, samo da se prekine dejstvo i važenje rezolucije 1244, koja je osnova na koju se Srbija poziva u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu".

On je kazao da će se Srbija u narednih 10 do 15 dana "suočiti sa otimanjem" Kosova i da je to poslednje što su najavili pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Danijel Frid i predstavnici SAD i EU.

Novim nacrtom rezolucije SAD i EU, u koji je agencija Beta imala uvid, predviđaju se pregovori Beograda i Prištine o budućem statusu Kosova u trajanju od 120 dana, ali se ne navodi da će automatski početi da se primenjuje plan o nadgledanoj nezavisnosti ako ti pregovori propadnu.

Pogledajte još