Maradoni kupatilo po meri na SP

MILANO, 24. maja 2010. (Beta) - Fudbalski savezi zemalja učesnica Svetskog prvenstva u Južnoj Africi postavili su brojne zahteve u vezi s boravakom svojih sportista na Mondijalu od kojih su neki najblaže rečeno bizarni - poput postavljanja specijalne wc šolje za Maradonu.

Tako su nedelju dana pred dolazak argentinskog tima u sportski centar Univerziteta u Pretoriji, predstavnici FS Argentine tražili da se u kupatilu u sobi trenera Diega Armanda Maradone sanitarije zamene "modernijim i praktičnijim" modelima.

U Maradoninom kupatilu, piše list, naći će se dve kade, dva nova lavaboa, nove slavine, specijalna wc šolja visoke tehnologije sa daskom koja ima grejanje i elektronski bide sa tri brzine mlaza vode kojeg trener ne želi da se odrekne ni tokom trajanja Mondijala.

"Argentinski funkcioneri uložili su primedbu jer lavabo i daska wc šolje nisu odgovarali Maradoninim standardima", rekao je predsednik Univerziteta u pretoriji Kolin Stijer za afrički list Sandej tajms.

Maradonino kupatilo nije jedini zahtev koji je imao FS Argentine. Zvaničnici tog saveza tražili su i da za igrače bude obezbeđeno šest "Sonijevih" plejstejšna i da zidovi soba u kojima će boraviti budu okrečeni u belo.

Argentinci su tražili i da uz obroke dobijaju najmanje 14 različitih vrsta salata, za večeru najmanje tri tipa sosa za špagete i ne manje od tri dezerta, a da im sladoled bude na raspolaganju 24 sata dnevno.

I drugi timovi imali su neobične, iako skromnije, zahteve.

Brazilci su zahtevali da temperatura vode u bazenu hotela u kojem će boraviti bude tačno 32 stepena, dok Meksikanci u Južnu Afriku dolaze u pratnji sveštenika koji će za njih držati službe u jednoj crkvi u blizini Johanesburga.

Italijani na Svetsko prvenstvo nose svoje sprave za teretanu i špagete "made in Italy".

Predstavnici hotela u kojem će boraviti Italijani naveli su i da je za tim Marčela Lipija postavljen specijalan optički kabl koji će im omogućiti de gledaju italijanske televizijske kanale.

Slovačka reprezentacija bila je skromnija, pa je tražila samo da im se obezbedi par stolova za stoni tenis i pikado.

Pogledajte još